CAP DE SETMANA IBÈRIC

22è Cap de Setmana Ibèric

1 i 2 d’octubre

BOOK NOW!

Com cada any pel primer cap de setmana d'octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. Una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.000 anys, oferint un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica: visites guiades, visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, tasts de menjars i de begudes... una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

Cada any s'escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 21è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a l'enigma de la llengua ibèrica. 

Els ibers van ser els primer pobladors de la península que van utilitzar l’escriptura. Milers d’anys després, els signes gràfics d’aquest poble continuen sent un gran enigma, els podem llegir però no sabem què signifiquen les seves paraules! Aquest cap de setmana trobareu moltes activitats per conèixer la fascinant escriptura dels ibers.

Consulteu la programació completa

Per tothom qui vulgui compartir aquesta festa que s'aproxima, podeu compartir les vostres experiències i grans moments a través del hashtag #csi_ibers!

Activitats a Barcelona

Dissabte 1

11 h. Activitat «El repte de les restes incinerades» per a adults. 

Gran part de la informació que tenim dels ibers prové de les restes trobades en les tombes, urnes amb cendres, trossets d’os i objectes personals que acompanyaven el mort o morta. Interpretar aquestes restes suposa un repte molt interessant que us proposem experimentar al laboratori de paleopatologia del Museu d’Arqueologia de la mà d’una antropòloga. 

Activitat gratuïta amb el preu de l’entrada. Imprescindible reserva prèvia. 

Diumenge 2

De 10 a 14.30 h. Jornada de Portes Obertes.

A les 11 h i a les 12h. Taller d’escriptura ibèrica. La llengua i l’escriptura ibèrica, no està desxifrada perquè no s’ha trobat encara la nostra Pedra Rosseta, una inscripció escrita en ibèric i amb una altra llengua coetània coneguda que seria la clau per la solució de l’enigma de la llengua ibèrica. Però el que sí que podem realitzar és una transcripció d’alguns dels seus símbols, i la seva equivalència amb el nostre alfabet. La millor forma de poder entendre i aprendre una mica sobre l’escriptura del Ibers és experimentant-la, per això en aquest taller treballarem amb els seus símbols. 

Activitat gratuïta. Imprescindible reserva prèvia. 

A les 10:30 h. Converteix-te en un autèntic arqueòleg! Algun cop us heu preguntat com treballa un arqueòleg? Com arriben a les vitrines del museu totes les peces? Quina feina hi ha darrere de tot això? D'on surt la informació dels llibres d'història? Sobretot les dades referents a les etapes del nostre passat on ningú escrivia? Algú ha viatjat al passat? Veniu a aprendre com és el treball d'una arqueòloga, a saber com es troben les peces, com es determina a quina època pertanyen o per a què poden servir. 

Imprescindible reserva prèvia. 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya i membres de l'Arqueoxarxa
Hora 10:00:00
Durada
Preu Consulteu activitats