Activitats en el marc de l'exposició "Xamans i Esperits. Tresors del Museo del Jade de Costa Rica"

VISITES GUIADES

“Xamans i esperits. Tresors del Museo del Jade de Costa Rica”

  • Diumenges de l’1 d’abril fins a l’1 de juliol de 2018 / 12.30 hores

Activitat inclosa en el preu de l’entrada. 
Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149.

CONFERÈNCIES

Cultura, creences i natura a Costa Rica

  • Dijous 12 d’abril a les 19 hores “Costa Rica: medi ambient i història Antiga del territori” a càrrec de la Dra. Meritxel Tous (UB) Més informació >
  • Dijous 26 d’abril a les 19 hores “Animals mítics d’Amerindia” a càrrec de la Dra. Victoria Solanilla (UAB). Més informació >
  • Dijous 10 de maig a les 19 hores “La transformació de l’educació a Costa Rica: Josep Figueres Ferrer” a càrrec del Dr. Josep Maria Figueres (UAB)

Activitat gratuïta.
Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149.

ACTIVITATS FAMILIARS

Blúi, l’esperit animal

Segons la cultura tradicional de Costa Rica tot està connectat i tot té ànima: les roques, els rius, plantes i animals. Aquests esperits son poderosos, poden volar, saltar ben amunt o veure-hi de nit com els animals que habiten. Qui no ha desitjat poder fer alguna d’aquestes coses? Els xamans, amb la seva saviesa, poden connectar amb aquest món d’esperits i fins i tot viatjar-hi transformats en animals. S’encarrega de trobar, d’entre els esperits animals, l’altre jo de cada persona,  el seu tòtem que l’acompanyarà sempre donant-li les seves habilitats i que en serà el protector en la seva vida quotidiana.

  • Diumenges 13 i 27 de maig, 3 de juny, 17 de juny i 1 de juliol a les 11 hores

Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada.

Aforament limitat, es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149.

CINEFÒRUM

A càrrec càrrec de Jordi Solà (UAB)

  • Dijous 17  al Museu Etnològic de Barcelona: “El cinema com a objecte antropològic. Viatge i antropologia en el descobriment de l’altre”

Projecció i debat sobre la pel·lícula: “Viaje” (2015). Costa Rica. Dirigida per Paz Fábrega

SINOPSI

En la present activitat ens endinsarem en el món del cinema des d’una perspectiva diferent. I és que “Viaje” (Paz Fábrega, 2015), a més d’aprofundir en un viatge iniciàtic per la geografia de Costa Rica, és una oportunitat per abordar –des de la perspectiva de l’antropologia visual– el film com a objecte antropològic. Una manera diferent de descobrir aquest país tan especial d’Amèrica Central i la seva particular contribució al llenguatge cinematogràfic a partir d’una proposta que té com a rerefons el Parque Nacional Rincón de la Vieja.

BIOGRAFIA

Jordi Solà Coll (Barcelona, 1963). Fotògraf i escriptor. Ha cursat estudis d’antropologia cultural a les jornades de la RAE, organitzades pel MUSEF (Museo Nacional de Etnografia y Folklore), a la ciutat de La Paz, Bolíva. Col·labora en el programa Els viatgers de la gran anaconda a Catalunya Ràdio. Ha publicat articles de molt diversa índole en nombrosos mitjans de comunicació. Com a docent, en l’actualitat imparteix a Casa Àsia el seminari d’Antropologia del Viatge. Publica els seus assaigs a El Punt Avui i, més recentment, ha editat el seu primer recull de poesia “Ulls de glaç” –XXXII è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, 2016. Coneix a bastament Costa Rica, on ha treballat com a guia etnogràfic al Parque Nacional Rincón de la Vieja. 

A les 19h. Activitat gratuïta d’aforament limitat.
Es recomana reserva prèvia a través de l'adreça de correuelectrònic: reservesmeb@bcn.cat; o telefònicament, trucant al 932562300.

Més informació a http://ajuntament.barcelona.cat/museuetnologic/

CONCERT

  • “Concert de música prehispànica” a càrrec de Rosa Sánchez i Octavio Beltrán

Dijous 31 de maig a les 20 hores

Activitat gratuïta.

Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

ANAR AL WEB DE LA MOSTRA >