Cicle de conferències DONES I ARQUEOLOGIA. APROXIMACIÓ ALS ESTUDIS DE GÈNERE | Museu d'Arqueologia de Catalunya

Cicle de conferències DONES I ARQUEOLOGIA. APROXIMACIÓ ALS ESTUDIS DE GÈNERE

Aquest cicle ens aportarà llum sobre el paper de les dones en les societats antigues i els assistents tindran l’oportunitat de posar-se al dia de les tendències arqueològiques més actuals, conèixer els i les especialistes i gaudir de la seva experiència. Tot connectant amb un ambient informal es facilitarà l’intercanvi d’opinions i la creació de noves amistats.

Us convidem a descobrir aspectes poc coneguts de la dona professional en la història de l’arqueologia, les dones a l’antic Egipte, la visibilitat de les dones en la cultura ibèrica i la violència de gènere a la Grècia antiga.

Programa:
  • Dijous 8 de febrer: “La Arqueología y ellas: la mujer profesional en la Historia de la Arqueología” a càrrec de la Dra. Margarita Díaz-Andreu (ICREA-UB). Més informació >
  • Dijous 15 de febrer: “Les dones de l’Antic Egipte: de les tasques domèstiques al tron del faraó” a càrrec de la Dra. Irene Cordón Solà-Sagalés. Més informació >
  • Dijous 1 de març: “¿Había mujeres en la cultura ibèrica?” a càrrec de la Dra. Lourdes Prados Torreira (UAM).
  • Dijous 15 de març ACTIVITAT CANVIA DE DATA AL 15 de març:  “La violència de gènere i la dominació masculina a la Grècia antiga” a càrrec de la Dra. Maria Dolors Molas Font (UB).

Aquelles persones que s’hagin inscrit i assisteixin a un 80% de les conferències rebran un certificat d’assistència.

Cal inscriure-s’hi prèviament a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149.