DIA DE LA DONA

Dia Internacional de les Dones

Commemoració

El Museu d'Arqueologia de Catalunya es vol sumar a la celebració del Dia Internacional de les Dones amb la programació de diverses accions centrades a donar rellevància al paper de la Dona en l'àmbit laboral, concretament en l'Arqueologia.

El MAC en clau de Dona

Acció que treballat a potenciar i millorar la visibilitat de la Dona arqueòloga amb la creació de diversos vídeos que mostren des de diverses perspectives com algunes investigadores, conservadores, restauradores, comunicadores, documentalistes que treballen a les diferents seus del Museu Arqueològic de Catalunya perceben, des d'un punt de vista arqueològic, la importància de la dona al llarg del temps en diferents àmbits de la societat, a partir dels objectes que elles treballen diàriament. Aquests vídeos uneixen dones del passat amb les dones del present.

Arqueòlogues Catalanes: de la invisibilitat al #MeToo

Dues sessions de conferències per fer un recorregut per la biografia d'algunes de les pioneres en aquest camp del coneixement i per debatre sobre les problemàtiques que es troben les noves generacions d'arqueòlogues catalanes, la visibilitat de les quals ha anat augmentant a la vegada que els casos denunciats d'assetjament. Es pot parlar d'un #MeToo a l'arqueologia catalana? És l'assetjament, en aparença creixent, una reacció a aquesta visibilitat i protagonisme també creixents de les dones? O aquest assetjament sempre ha existit i ara s'està començant a denunciar a causa d'un canvi de paradigma? 

Cicle de vídeocontes: "Petites històries, grans dones”

El dia Internacional de la Dona, 9 museus de Barcelona i l’àrea metropolitana tornen a posar-se d’acord per quarta vegada per oferir el cicle de vídeocontes “Petites històries, grans dones”. Aquesta  iniciativa, adreçada al públic familiar, pretén donar a conèixer a través d’un contacontes teatralitzat la figura d’una dona relacionada amb el patrimoni de cada un dels museus participants. Inicialment es va programar com a activitat presencial, però a causa de les mesures adoptades contra la Covid-19 la iniciativa s’ha traslladat  a Youtube.  Els vídeocontes han estat escrits i realitzats pel col·lectiu Tramoia.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya
Hora 09:00:00
Durada Diverses, consulteu programació
Preu Activitats gratuïtes