ACTIVITAT DE LLEURE

EL RESSORGIMENT DELS ANTICS 2017

Dijous 21 de setembre. Diumenge 24 de setembre . Diumenge 8 d’octubre. Dissabte 28 d’octubre.

ENGUANY PRESENTEM UNA HISTÒRIA DE QUATRE CAPÍTOLS

Quatre dies, quatre activitats, quatre episodis on descobrirem la més gran de les conspiracions tramada per enderrocar als humans i convertir-nos en esclaus d’aquestes poderoses entitats.

  • El Ressorgiment dels antics: capítol I. Conferència. Dijous 21 de setembre

 Retrofuturismes, per Edward T. Riker (escritor) y Eliezer Mayor (ilustrador) i presentació del Projecte Cthulhu

Encetem el primer capítol de la temporada posant-nos en context i centrant-nos en l’evolució dels retrofuturismes en la literatura amb un recorregut molt senzill que va des de la ciència ficció – de quan comença a considerar-se un gènere diferent a la fantasia -  i dins de la ciència ficció, quan comencen a aparèixer els retrofuturismes quins són...

a) Futurismes

b) SteamPunk

c) Teslapunk (omnium)

d) Dieselpunk

e) Atompunk

f) Post apocaliptic

g) Cyberpunk

h) Altres futurismes de nova factura (Neodarwinisme, Greenpunk...)

D’altra banda, també es durà a terme la presentació del Projecte Cthulhu, un projecte en el que estan treballant diversos escriptors i il·lustradors per realitzar una sèrie de llibres basats en els relats i novel·les de H.P. Lovecraft.  

A les 19h. Aquesta conferència es durà a terme en castellà. 

  • El Ressorgiment dels antics: capítol II: La primera partida. Jocs de taula. Diumenge 24 de setembre

La missió comença a posar-se interessant quan els nostres herois han de viatjar per tot el món cercant pistes que els portin a trobar el veritable objectiu d’aquesta maligna secta esotèrica de la lluna vermella, que prova de fer retornar als Antics. 

Vine al MAC per jugar a una fantàstica selecció de jocs de taula, i descobreix les pistes necessàries per avançar en aquesta intrigant investigació. Del resultat depèn el destí del món.  

 Amb la col·laboració de Cheap Films, Devir Iberia i Guerra de Mitos.

 A partir de les 10h. Activitat gratuïta. De 7 a 99 anys.

No és necessària la inscripció prèvia.

  • El Ressorgiment dels antics: capítol III: La lluita continua... (Joc de rol). Diumenge 8 d'octubre

Amb els descobriments que s’han fet al capítol anterior, una nova amenaça pren forma a l’horitzó. Una amenaça que només uns equips cohesionats i ben preparats d’agents especials podran fer-hi front.  En formaràs part?

Durant tot un matí sereu part d’un equip que jugarà una partida de rol al joc Walhalla (gdm) o el sistema Fate (nosolorol). El director de joc us guiarà per un món sense límits, només els que la vostra imaginació vulgui posar.  Descobreix els plans dels sectaris per enfrontar-los en la propera missió i acabar definitivament amb ells. Us atrevireu?

Amb la col·laboració de Cheap Films, Guerra de Mitos i Nosolorol Ediciones.

A partir de les 10h. Activitat gratuïta. Edat mínima de 14 anys.  

  • El Ressorgiment dels Antics. Epíleg: El desenllaç... (Joc d’investigació). Dissabte 28 d'octubre

La passada temporada, els herois van esbrinar que fa milions d’anys, la terra es trobava habitada per altres races. Antigues, intel·ligents, inhumanes... Aquestes estaven per sobre de conceptes com les fantasies de moralitat i d’equilibri, provinents de més enllà de les foscors de l’espai. Planejaven dominar aquest pla d’existència començant per la vida d’aquest món. Amb malignes i prohibides arts, van aconseguir desviar la mirada dels grans jutges de l’equilibri còsmic, antics vigilants de l’equilibri a l’univers. Gràcies a uns valents avantpassats nostres, aquests jutges es van assabentar de la seva malvada conspiració, i la seva decisió va ser ràpida i implacable, no podien permetre que tot aquest mal sortís del planeta, llavors van decidir en un instant el destí de tots: l’extinció. Aquests avantpassats van aconseguir salvar l’univers, però a un cost terrible. Amb tota aquesta informació, els herois van aturar l’any passat, el ressorgiment dels Antics. 

En aquesta temporada, els sectaris seguidors dels Antics, han trobat la manera de desfer tot el que la Secció 2 del MAC va aconseguir a la primera temporada gràcies als seus afanats investigadors. Aquest cop, els nostres protagonistes s’hauran de moure, no només per tot el món, sinó també per diferents èpoques i estranyes dimensions alternatives. 

Us presentem un joc d’investigació en viu on vosaltres, que representareu a un grup d’investigadors (entre 3 i 5 persones). Haureu de guanyar-vos les pistes que necessitareu per vèncer el mal amb la vostra habilitat i, naturalment, una mica de sort.

El vostre enginy i la suma de totes les pistes aconseguides a les diferents activitats en les que participeu, us faran mereixedors de ser els nous salvadors de la nostra civilització... o d’allò que quedi d’ella. 

Com jugarem?  

Començarem el joc informant-vos de tot el que us podreu trobar dins de les nostres sales, i conforme us vagin sorgint proves, en superar-les, anireu esbrinant què  haureu de fer, on fer-ho i amb qui us haureu d’enfrontar al final. 

Com participar-hi?

 Les inscripcions per l’epíleg (o capítol final) s’obriran a partir del 21 de setembre a través de l’adreça de correu electrònic: macvisites.acdpc@gencat.cat o de forma presencial durant els diferents capítols d’aquesta aventura. 

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC - Barcelona
Hora 19:00:00
Durada Variable en funció de l'activitat
Preu Gratuït

Reserva ara aquesta activitat