CINEFÒRUM

El cinema com a objecte antropològic. Viatge i antropologia en el descobriment de l’altre càrrec del Jordi Solà (UAB)

Dijous 17 de maig

Projecció i debat sobre la pel·lícula: “Viaje” (2015). Costa Rica. Dirigida per Paz Fábrega

SINOPSI
En la present activitat ens endinsarem en el món del cinema des d’una perspectiva diferent. I és que “Viaje” (Paz Fábrega, 2015), a més d’aprofundir en un viatge iniciàtic per la geografia de Costa Rica, és una oportunitat per abordar –des de la perspectiva de l’antropologia visual– el film com a objecte antropològic. Una manera diferent de descobrir aquest país tan especial d’Amèrica Central i la seva particular contribució al llenguatge cinematogràfic a partir d’una proposta que té com a rerefons el Parque Nacional Rincón de la Vieja.

BIOGRAFIA
Jordi Solà Coll (Barcelona, 1963). Fotògraf i escriptor. Ha cursat estudis d’antropologia cultural a les jornades de la RAE, organitzades pel MUSEF (Museo Nacional de Etnografia y Folklore), a la ciutat de La Paz, Bolíva. Col·labora en el programa Els viatgers de la gran anaconda a Catalunya Ràdio. Ha publicat articles de molt diversa índole en nombrosos mitjans de comunicació. Com a docent, en l’actualitat imparteix a Casa Àsia el seminari d’Antropologia del Viatge. Publica els seus assaigs a El Punt Avui i, més recentment, ha editat el seu primer recull de poesia “Ulls de glaç” –XXXII è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, 2016. Coneix a bastament Costa Rica, on ha treballat com a guia etnogràfic al Parque Nacional Rincón de la Vieja.

Es recomana reserva prèvia a través de l'adreça de correu electrònic: reservesmeb@bcn.cat; o telefònicament, trucant al 932562300.
Més informació a www.mac.cat i http://ajuntament.barcelona.cat/museuetnologic/

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu Etnològic de Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 16-22. Parc de Montjuïc) | Barcelona (Barcelonès)
Hora 19:00:00
Durada
Preu Activitat gratuïta d’aforament limitat.