JORNADES EUROPEES D'ARQUEOLOGIA

Jornades Europees d'Arqueologia

19, 20 i 21 de juny

El cap de setmana del 19, 20 i 21 de juny se celebraran a Catalunya les Jornades Europees d’Arqueologia, com a extensió de les Journées Nationales de l’Archéologie, que se celebren a França amb gran èxit des de fa 10 anys sota l’auspici de l’INRAP (Institut Nacional de Recerca Arqueològica Preventiva) amb el suport del Ministeri de Cultura.

Ara, aquesta celebració s’ha estès a tot Europa, i els museus d’arqueologia de Catalunya s’hi han sumat, i conviden tots els ciutadans a conèixer més de prop el patrimoni arqueològic català. Participen el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de la Noguera, el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona i el Museu d’Història de Sabadell, el Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès) i els Museus de Banyoles.

  • S’han programat activitats virtuals, portes obertes i activitats presencials amb especials mesures sanitàries per fer dels nostres equipaments uns espais segurs i saludables.

Durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de portes obertes i dues activitats presencials: 

ACTIVITATS

Dissabte 20 i diumenge 21, a les 11 h. Visita guiada a l’exposició temporal “Art Primer. Artistes de la prehistòria”. Aquesta mostra aborda els orígens de l'art a la prehistòria, tot dedicant una especial atenció a les manifestacions de l'anomenat "art rupestre llevantí", conservades als territoris de la façana mediterrània de la península Ibèrica, i, en especial, a Catalunya.

La mostra presentarà més d'un centenar d'objectes únics de la prehistòria europea, procedents dels mateixos fons del Museu d'Arqueologia de Catalunya i d'altres museus i institucions catalanes, franceses i de l'estat espanyol, acompanyats de nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual per a la seva millor contextualització i comprensió.

Aforament limitat a 15 persones. Imprescindible fer reserva prèvia a MACvisites.acdpc@gencat.cat

Tipus de públic: Tots els públics. Persones discapacitades: Accés a persones amb dificultats motrius/cadira de rodes.

Dissabte 20 i diumenge 21, a les 12.30 h. Visita guiada Visual Thinking Strategies “Art Primer. Artistes de la prehistòria”. En aquesta activitat descobrirem el pensament creatiu de les societats prehistòriques. Centrada en la interpretació dels conjunts pictòrics mitjançant tècniques de visual thinking strategies (VTS).

Aforament limitat a 15 persones. Imprescindible fer reserva prèvia a MACvisites.acdpc@gencat.cat

Tipus de públic: Tots els públics. Persones discapacitades: Accés a persones amb dificultats motrius/cadira de rodes.

Programació complerta de les jornades Europees d'Arqueologia

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya
Hora 11:00:00
Durada 19, 20 i 21 de juny
Preu Portes obertes