VISITA GUIADA

"L'enigma iber. Arqueologia d'una civilització"

Diumenges a les 12:30 h

Visita amb educador

L'exposició "L'enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" aborda la història i la cultura dels anomenats pobles ibers, que visqueren a la façana mediterrània de la península Ibèrica i, fins i tot, més enllà, durant bona part de l'anomenada edat del ferro, entre els segles VI-I aC, tot fent un èmfasi especial en les comunitats arrelades en l'actual territori català. La mostra es configura com un gran fresc o panorama històric i cultural sobre aquests pobles i la seva civilització.

L’exposició neix amb la pretensió de posar a l’abast de tothom el coneixement més actualitzat de la recerca amb una nova mirada i de divulgar-ne els vincles amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya sota una premissa: la cultura ibèrica és un tema d’estudi i de debat viu i encara queden incògnites per resoldre.

Una exposició en set àmbits i sis enigmes. L’exposició “L’enigma iber. Arqueologia d’una civilització” s’estructura en set grans àmbits temàtics que incorporen sis “enigmes”. Uns 1.000 metres quadrats d’exposició innovadora i evocadora que mostra més de 500 objectes procedents de 38 institucions de Catalunya, la resta d’Espanya i França.

A l'ocasió de l'exposició, el MAC ha editat un catàleg en català, amb texts també en castellà i anglès, que recull articles de diversos especialistes en la història, llengua, art i cultura dels pobles ibers. A la venda a la botiga del MAC a Barcelona, Empúries i Ullastret.   

DIUMENGES 12.30. H Activitat gratuïta amb l’entrada al museu.

És imprescindible fer la reserva prèvia al tel. 93 423 21 49 | macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Montjuïc
Hora 12:30:00
Durada 1 h
Preu Activitat gratuïta inclosa en l'entrada del museu