LA NIT DELS MUSEUS

Nit dels museus 2022

Dissabte 14 de maig

La Nit dels museus de 2022 hem establert diverses novetats per tal que torneu a gaudir d'una nit ben especial al MAC. Us proposem visites, tallers, espectacles i tastets de la nostra col·lecció, tot recomanant-vos la nova exposició temporal NAUFRAGIS. Història Submergida.

Recomanacions: 

- Si teniu reserva gaudireu de la visita guiada a l'exposició temporal mitjançant radioguia 

- Podreu participar de les activitats familiars en grups reduïts  

- Si veniu "per lliure", sense cap reserva, podreu fer un tastet a la col·lecció permanent i assistir a l'espectacle de la legió. 

Visita per lliure el MAC. Actualment, el museu ofereix més de 3000 m² d'exposicions permanents dedicades a presentar les arrels històriques de Catalunya, de la Prehistòria a l'Alta Edat Mitjana, tot emmarcant-les en la seva dimensió europea i mediterrània. En elles s'exposa una acurada selecció d'objectes provinents de les importants col·leccions arqueològiques que conserva la institució. No és necessari fer reserva prèvia. Poden haver restriccions d'accés a causa de l'aforament limitat. 

Visites guiades a l’exposició Naufragis. Història submergida. Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les generacions futures. L’exposició Naufragis. Història submergida vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció d’aquest patrimoni que, des del 1992, du a terme el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), en ocasió del trentè aniversari de la seva creació.

Sessions a les 19, 20, 21 i 22 h. 1 h de durada. És imprescindible fer la reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat. Es posarà a disposició dels visitants un aparell de radioguia per seguir els comentaris de l'educador/a. Aquest grup tindrà prioritat en la circulació per l'exposició en relació als visitants que accedeixin lliurament. Aforament limitat. 

Teixint colors. El verd de les fulles, el vermell de les maduixes, el groc dels bolets... la natura amb els seus colors vius no devia passar inadvertit als nostres avantpassats, però com es podrien vestir amb aquells preciosos colors? L’origen dels procediments de tenyida es remunta molt lluny en la història i començà utilitzant plantes i animals que tenien a la vora. Amb ells tenyien la llana i el lli que després convertien en teixits per fer servir en la seva vida quotidiana. En aquest taller realitzarem una petita peça teixida.

Activitat familiar. Sessions a les 19 i 20 h. 45 min de durada. És imprescindible fer la reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat

Converteix-te en un autèntic arqueòleg!. Algun cop us heu preguntat com treballa un arqueòleg? Com arriben a les vitrines del museu totes les peces? Quina feina hi ha darrere de tot això? D'on surt la informació dels llibres d'història? Veniu a aprendre com és el treball d'una arqueòloga, a saber com es troben les peces, com es determina a quina època pertanyen o per a què poden servir. 

Activitat familiar. Sessions a les 19 i 20 h. 45 min de durada. És imprescindible fer la reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat 

Taller de Legio per a nenes i nens. Per arribar a ser un excel·lent Legionari romà cal començar primer per la instrucció, després aprendre a desfilar,  acostumar-te a sostenir l’scutum i el gladius i, sobretot, saber realitzar les formacions de defensa i atac que tant caracteritzen l'exèrcit romà. Vine i allista't a la Legio per unes hores!  

Activitat familiar. Sessions a les 19,30 i 20,30 h. 30 min de durada. És imprescindible fer la reserva prèvia macvisites.acdpc@gencat.cat

La legió ens visita. 2000 anys després una legió tornarà a desfilar per la muntanya de Montjuïc! La Legio II Traiana Fortis - Cohors I Barcinonum s’acostarà al museu en una jornada de recreació històrica en la qual ens explicaran l’estructura de les legions romanes, la Panòplia legionària i les ordres de combat. També visitaran el museu les Ornatrices Barcinonenses que potser en donaran algun consell de bellesa romana.

Activitat gratuïta i de lliure accés. de 19 a 21 h. Aforament limitat. 

Història destacada. Per què és important una mandíbula? Qui era Luci Minici? Algunes de les peces exposades prendran el protagonisme i ens explicaran la seva història. Passeja per l'exposició permanent i et trobaràs breus tastes d'algunes de les peces més singulars de la col·lecció. Activitat gratuïta i de lliure accés.  Aforament limitat. 

Totes les activitats són gratuïtes

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc. Barcelona
Hora 19:00:00
Durada
Preu Activitat gratuïta