JORNADA

19è Cap de Setmana Ibèric

5 i 6 d'octubre

El dissabte 5 i el diumenge 6 d’octubre organitzem activitats gratuïtes per a totes les edats en els principals jaciments ibèrics de Catalunya.

Aquesta festa, l’única de l’any, està organitzada per la Ruta dels Ibers, projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya, que vol descobrir-vos com era la vida fa més de 2000 anys a les nostres terres. Trobareu una societat avançada amb ciutats, pobles, fortaleses... que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la que ens han arribat molts vestigis (de les seves cases, la seva vaixella, els seus amulets, les seves joguines!), i alguns enigmes, com l’escriptura que encara no hem desxifrat...

És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica... A més, en cada edició el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent: l’artesania, la tecnologia, l’organització social i política, etc. Enguany, trobareu moltes activitats per conèixer com eren les cases ibèriques: la seva construcció, les activitats que s’hi feien, l’emmagatzematge, els tipus segons la jerarquia social i inclús els enterraments que feien sota el terra!

Grans i petits trobareu a tocar de casa algun dels poblats ibers de la Ruta, on experimentar com era la vida fa més de 2000 anys, passejar per enclavaments espectaculars i meravellar-se davant de troballes úniques! Els jaciments de la Ruta dels Ibers estaran de festa arreu del territori. Podeu consultar el programa d’activitats al web www.rutadelsibers.cat per veure quins jaciments hi participen i organitzar millor la vostra visita.

El Cap de Setmana Ibèric és una oportunitat única per descobrir o redescobrir el nostre passat, explicat de primera mà per alguns dels millors arqueòlegs del país. El Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona aquest any us convida a gaudir de la cultura ibèrica a través de la seva col·lecció i activitats per a tots els públics!

I per tots aquells que vulgueu compartir experiències, el Cap de Setmana Ibèric arriba més social que mai. A través del hashtag #csi_ibers, es podrà seguir la programació i compartir vivències.

MAC Barcelona us proposa:

  • Diumenge 6. Portes Obertes. podreu gaudir de la cultura ibèrica a travès de la seva impressionant col·lecció.
  • Diumenge 6 d'octubre: taller Fem d'Arqueòlegs¡. per descobrir els ibers com ho fan els autèntics arqueòlegs. Activitat per a famílies amb infants de 6 a 12 anys. a les 11h i 12h 
  • Diumenge 6 d'octubre. Coneixem els ibers¡. Visita guiada a la col·lecció ibèrica del museu. a les 11:30 h

Es recomana la reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39. Parc de Montjuïc, Barcelona.
Hora 03:32:58
Durada De les 10 a les 14:30h
Preu Activitats gratuïtes