CICLE

Cicle de conferències "Arquitectura talaiòtica a la prehistòria de Menorca"

5 d'abril i 3 de maig

En el marc de l'exposició "Arquitectura Talaiòtica a la Prehistòria de Menorca"
  • Dijous 5 d'abril: "Talaiots i taules: l’arquitectura per els vius a la Menorca talaiòtica". A càrrec d'Antoni Ferrer Rotger.

La prehistòria de Menorca, tot i que és breu, és intensa. Els éssers humans es van instal·lar a l'illa de forma permanent, per primera vegada, fa poc més de 4000 anys, a finals de l'edat del coure. 

Aquests primers colons ja portaven amb ells el costum de construir edificis utilitzant pedres de grans dimensions. En un primer moment aquesta tècnica només es va emprar en edificis funeraris, però prest es va començar a aplicar també a habitatges, edificis comunitaris i recintes religiosos. 

L'aïllament va permetre que es desenvolupés una cultura única i excepcional, totalment diferent de les societats contemporànies de la península Ibèrica. 

  • Dijous 3 de maig: "Navetes i coves: l'arquitectura per als morts a la Menorca talaiòtica". A càrreg de la Dra. Elena Sintes Olives.

Al llarg dels poc més de 2000 anys que durà la prehistòria de Menorca, els rituals funeraris, pràcticament sempre, van ser col·lectius però les tombes i el tractament dels difunts van canviar força. De les tombes, en destaca la dualitat coves / edificis construïts, com les navetes. I del tractament dels difunts cal remarcar el ritual de pentinar la mort o el pas de la inhumació a la cremació. Durant la nostra xerrada, parlarem d’aquests temes i de la informació que l’estudi dels esquelets recuperats d’aquestes tombes en ha proporcionat sobre la vida a la Menorca Talaiòtica.

Imprescindible reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc) | Barcelona (Barcelonès)
Hora 19:00:00
Durada 1.30h
Preu Activitat gratuïta