CONFERÈNCIA

Parlem d'arqueologia

Octubre a desembre

Cicle d’activitats en el que els especialistes temàtics del museu (conservadors de col·leccions, conservadora-restauradora i paleoantropòloga) donen a conèixer la seva tasca i la aprofundeixen en aspectes de la col·lecció que habitualment resten desconeguts per al gran públic. Es plantegen dos tipus d’activitats: per una banda, les visites a les sales amb els conservadors (de caràcter menys experimental); i per altra banda, els tallers als laboratoris de conservació-restauració i paleopatologia (més experimentals i per grups més reduïts).

Degut a la naturalesa de cada una de les tipologies, es planteja les activitats en formats diversos: visites guiades en horari de tarda entre setmana, les visites experiencials en format taller en horari de matí en cap de setmana, conferències, ...

Dijous 3 d’octubre a les 19h - Visita guiada a l’exposició “Arqueologia a l’exili” a càrrec d’Àngels Casanova (Conservadora i comissaria de l’exposició) 

Dissabte 12 d’octubre a les 11h (Jornades Europees del Patrimoni) – Taller d’antropologia física i forense a càrrec de la Dra. Núria Armentano (Arqueòloga i doctora en antropologia biològica)

Dijous 17 d’octubre a les 19h – Per què no trobem dinosaures als museus d’arqueologia a càrrec del Dr. Joan Muñoz (Responsable de comunicació del MAC i doctor en ciències)

Dijous 7 de novembre a les 19h – Peces de museu: històries, aventures i secrets a càrrec del Dr. Jordi Principal (Conservador de les col·leccions d’Antiguitat Clàssica)

Dissabte 9 de novembre a les 11h (Setmana de la ciència) – Taller d’antropologia física i forense a càrrec de la Dra. Núria Armentano (arqueòloga i antropòloga física)

Dissabte 16 de novembre a les 11h (Setmana de la ciència)  –  Cirurgians del patrimoni a càrrec d’Isabel Moreno (conservadora-restauradora i arqueòloga). ACTIVITATS DESPROGRAMADA PER DIFICULTATS D'ORGANITZACIÓ

Dijous 21 de novembre a les 19h -  Les innovacions que van canviar el món a càrrec del Dr. Antoni Palomo (Conservador de les col·leccions de prehistòria i doctor en arqueologia prehistòrica)

Dissabte 14 de desembre a les 11h – Taller d’antropologia física i forense a càrrec de la Dra. Núria Armentano (Arqueòloga i doctora en antropologia biològica)

Activitat gratuïtes amb inscripció prèvia obligatòria a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39. Parc de Montjuïc, Barcelona.
Hora 13:29:14
Durada Conferència/Taller: 1’5/2h - Visites guiades: 1/1’5h
Preu Entrada gratuïta amb inscripció obligatòria