ACTIVITAT FAMILIAR

Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones

Diumenge 8 de març

“Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones”, nou museus organitzen conta contes infantils sobre dones singulars

Durant tot el mes de març nou museus coorganitzen una sessió de contacontes adreçada al públic familiar.

El projecte, vinculat al Dia de la Dona, permet recrear la vida de nou dones rellevants en l’art, les ciències o els oficis a través de la narració de contes infantils escrits expressament per a cada sessió.

Barcelona, a 21 de febrer de 2020.- El Museu de Ciències Naturals de Barcelona;  el Museu Nacional d’Art de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya,  el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu del Disseny de Barcelona, els Museus d’Esplugues de Llobregat, la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya organitzen una activitat de contacontes amb el títol “Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones”. Durant tots els caps de setmana del mes de març, cadascun dels museus oferirà una activitat de contacontes amb dones  vinculades a la història, col·leccions o contingut d’aquell equipament com a protagonistes. Es tracta d’una iniciativa conjunta dels nou museus vinculada al Dia de la Dona i adreçada al públic familiar, infants a partir de 5 anys, i que tindrà lloc tots els dissabtes i diumenges, de l’1 al 29 de març.

Cada un dels museu preveu un desenvolupament específic de l’activitat amb una durada d’una hora, aproximadament. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat.

  • Diumenge 1 març. Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Sessió dedicada a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans.
  • Dissabte 7 de març. Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sessió dedicada a la fotògrafa Colita, que ha realitzat nombroses fotografies a artistes i cantants catalans de la nova cançó, i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.
  • Diumenge 8 de març. Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sessió dedicada a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué. a les 11.30h 
  • Dissabte 14  de març. Museu Marítim de Barcelona. Sessió dedicada a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib durant part del segle XVIII.
  • Diumenge 15 de març. Museu Picasso. Sessió dedicada a Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern.
  • Dissabte 21 de març. Museu del Disseny. Sessió dedicada a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. XIX i principis del XX a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe.
  • Diumenge 22 de març. Museus d’Esplugues de Llobregat. Sessió dedicada a la ceramista  Angelina Alós.
  • Dissabte 28 de març. Fundació Joan Miró. Sessió dedicada a Nalini Malani, artista de la Índia, Premi Joan Miró 2019, que presenta l’exposició No em sents a la Fundació.
  • Diumenge 29 de març. Museu d’Història de Catalunya. Sessió dedicada a la Roser Rosés, que va ser enviada a la URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial. Podrem conèixer-la en persona.

Activitat coorganitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona;  el Museu Nacional d’Art de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya,  el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso; el Museu del Disseny de Barcelona; els Museus d’Esplugues de Llobregat; la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya
Hora 11:30:00
Durada 45 minuts
Preu Aforament limitat, activitat gratuita