LA NIT DELS MUSEUS

Recuperant l’esplendor del passat...

Dissabte 19 de maig

Taller per a adults: Recuperant l’esplendor del passat...

El taller de restauració és un d'aquells llocs del museu que habitualment els visitants no poden veure. Allà la tasca dels tècnics en conservació - restauració no només és restaurar materials, sinó que també s’encarreguen d'estudiar les característiques dels materials per tal que aquests estiguin en les millors condicions i no es perdin al llarg del temps. Vine a conèixer quin és el seu funcionament.

Podràs veure aquest lloc que habitualment està ocult als visitants. Al laboratori es tracten tots els objectes: metalls, ceràmica, mosaics, pedra, os... com si estiguessin a la taula d’un cirurgià, eliminant malalties/patologies, perquè es conservin al llarg del temps i es puguin entendre un cop exposats. Això comporta diferents processos com neteges mecàniques i químiques, consolidacions, remuntatge, neutralitzacions, engasats, reintegracions....

La Nit dels Museus serà especial, en aquest ocasió us ensenyarem quines malalties transformen els objectes de plata i com tractar-les per redescobrir tota la informació que amagaven sota aquestes malalties.

Perquè es tornen de color negre o verd? Què cal fer perquè tornin a brillar? : Com fer de la plata antiga un tresor

Excepcionalment aquesta activitat es desenvoluparà a la Nit dels Museus. Més informació a Nit dels Museus 2018.

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc) | Barcelona (Barcelonès)
Hora 19:30:00
Durada A les 19.30h, 21h i 22.30h / 1 hora
Preu Activitat gratuïta (Aforament 12 persones)

El laboratori de Conservació Restauració

Restaurant monedes

Els especialistes

El laboratori