VISITA GUIADA

Sortida al poblat neolític de La Draga i al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles

Dissabte 28 d'octubre de 2017

.

PROGRAMA

Sortida: a les vuit (8:00 h) del Pg. de Gràcia cantonada amb la Gran Via de les Corts Catalanes, sota l’edifici de Generali.  

Breu parada per esmorzar, a càrrec de cadascú, en àrea de servei.

Tot seguit: anirem fins al PARC NEOLÍTIC DE LA DRAGA, situat al Pla de l’Estany, al costat del llac de Banyoles. La visita, i taller experimental, seran a càrrec d’Antoni Palomo, codirector del projecte de recerca del Parc Neolític de la Draga, del VI mil·lenni aC. Un jaciment excepcional que per la seva conservació en un medi aquàtic, ha permès recuperar en perfecte estat eines de fusta, objectes de cistelleria i de ceràmica i altres peces relacionades amb el dia a dia de la comunitat. Un tret diferencial que fa d’aquest jaciment un testimoni clau per entendre el neolític a Catalunya. El parc arqueològic ofereix la possibilitat de visitar algunes cabanes que s’han reconstruït a la vora de l’estany.  

Tarda: Visita guiada al MUSEU ARQUEOLÒGIC COMARCAL DE BANYOLES, a càrrec d’Antoni Palomo. El museu està situat a l’edifici gòtic de la Pia Almoina i, entre moltes altres col·leccions procedents dels jaciments arqueològics de la comarca del Pla de l’Estany, hi ha exposats objectes trobats al poblat neolític de la Draga. Tot seguit, retorn a Barcelona. 

NOTA: Dimecres 18 d’octubre, a les 19.00 h., s’organitza una visita guiada gratuïta a l’exposició “La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis” que acollirà el MAC-Barcelona. A càrrec d’Antoni Palomo, conservador de Prehistòria del MAC–Barcelona i codirector del projecte de recerca de la Draga.

Per a inscripcions, truqueu al 932 414 142 de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 h. Tarda tel. 616 958 009 (Pere Costa)

Per tal de fer efectiva la reserva, cal trucar prèviament per telèfon i fer l’ingrés al núm. de compte corrent CaixaBank – ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565.

El preu inclou: autocar, visita guiada a la Draga i al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, dinar al restaurant Vora Estany de Banyoles, dossier amb documentació sobre el jaciment, organització i guia acompanyant de Pol Viatges.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Banyoles
Hora 08:00:00
Durada Tot el dia
Preu 77 € (tot inclòs)