ACTIVITAT FAMILIAR

Teatres de la llum

2 d'octubre

Espectacle de titelles concebut per VICENT ORTOLÀ i MARIOLA PONCE

L'espectacle La unió amb els avantpassats és una experiència creada per Mariola Ponce i Vicent Ortolà que aglutina el teatre d'ombres, el teatre negre i les projeccions, una experiència escènica on els protagonistes són actors i actrius no professionals. Els personatges ibers prenen vida en un espectacle de llums i ombres.

La composició de la performance constarà de diverses accions en què es conjugaran com escenes projectades. Figures que la llum convertirà en ombres viatgeres que de manera agosarada juguessin amb la perspectiva i la mesura, confonent-se amb la música i ballant sense ballar sobre l'arquitectura de les teles o parets, de l'espai, amagant-se entre les seves escletxes i descobrint llocs possibles, ocults a la nostra mirada. Les parets com llenços en blanc esperant ser pintats, omplerts de color i llum. Frontera i mur de projecció de l'imaginari, on només es veuran les ombres dels elements il·luminats, combinat amb la creació en directe d'aquestes imatges de llums i ombres. 

Des de la seva creació en 2003, Teatres de la Llum ha estat vinculat en diferents projectes de dinamització cultural i programes educatius en la formació d'artistes, professorat o amb els alumnes de diferents col·lectius que han participat en els seus tallers de “La Gramática de la Luz”: Tallers de Teatro de Sombras, Tallers/instalación o Tallers/espectacle. En 2011 el Ministerio de Cultura va atorgar al projecte ‘Sueños de Sombras’ el premi “CreArte” pel foment del paper de la creativitat com a element transversal de l'educació infantil i primària, a més a més de promoure l'activitat creadora dels alumnes a través de llenguatges artístics. Destaquen els premis Buero Vallejo per la trilogia Shakespiriana “Romeos &Julietas”, “Enfadados con Shakespeare” i La Isla de miranda” amb el projecte “Avoramar” Compañía de teatro de sombra amb actors amb discapacitat intel·lectual. destaquen també les col·laboracions amb el Museo de Arte Contemporáneo Reina Sofía o amb el Museo de Prehistoria de Valencia.

Participació

El caràcter creatiu de l'activitat fa necessari que tres o quatre grups familiars siguin els "actors" imprescindibles en la manipulació de les titelles i del desenvolupament de la nostra història. Un total d'unes quinze persones donaran vida als nostres personatges. Vols ser tu una d'elles?

En aquest camí ens guiaran el Vicent i la Mariola, dos especialistes que ens ensenyaran a manipular les titelles i a ser els creadors dels personatges protagonistes.  És per això que cal la vostra disponibilitat divendres 1 d'octubre a la tarda i dissabte matí i tarda. El vostre compromís el veureu recompensat amb una gran experiència i un obsequi al finalitzar l'acte.

Escaleta

Divendres 1 d’octubre

18 – 20 h. Assaig.

Dissabte 2 d’octubre

10,30 – 11,30 h. Assaig.

11,30 – 12,30 h. Prova de vestuari.

18 h Darrer assaig

20- 20,30 h Espectacle

Activitat per a públic familiar (tots els menors han de venir acompanyats d’un adult). 4 membres màxim per família (infants a partir de 10 anys).

Activitat gratuïta per als participants. Si voleu formar part del nostre grup, la Sònia López us donarà informació més detallada: sonia.lopezr@gencat.cat 

Si voleu assistir com a públic es imprescindible fer la reserva prèvia de les activitats al tel. 93 423 21 49 o macvisites.acdpc@gencat.cat. Públic assistent 6 €. 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, Montjuïc
Hora 20:00:00
Durada 1:30 h
Preu 6 €

Personatges

Personatges

Cavaller