VISITA GUIADA

Visita guiada: “Xamans i espirits. Tresors del Museo del Jade de Costa Rica"

Diumenge, 8 de juliol

Les societats precolombines de Centreamèrica varen ocupar el territori de l’actual Costa Rica, un impressionant escenari que va fomentar les creences xamàniques i la construcció de mites i rituals relacionats amb els “esperits protectors” de la natura.

Els xamans – dones i homes – eren líders espirituals, intermediaris entre el seu poble i el més enllà. Se’ls hi atribuïa el poder de transformar-se en animals quan assolien un estat d’èxtasi vinculat als càntics, als balls o al consum de substàncies al·lucinògenes.

L’exposició reuneix una mostra excepcional de les col·leccions arqueològiques del Museo del Jade i de la Cultura Precolombina de San José de Costa Rica,. A través de precioses peces de jade, joies, ceràmiques i objectes de pedra, creats en un marc d’una cosmovisió animista, descobrim els processos històrics, la tecnologia i les creences vinculades tant al món quotidià com al cerimonial dels pobles antics. Aquest patrimoni és el testimoni d’una memòria ancestral, les arrels de la identitat de la societat costa-riquenya, caracteritzada per la seva multiculturalitat.

Dues darreres sessions el 8 i el 15 de juliol

Aforament limitat. Reserves a macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39. Parc de Montjuïc, Barcelona. Tel. 934232149 | infomac@gencat.cat
Hora 12:30:00
Durada 12.30h
Preu Activitat inclosa en el preu de l'entrada