VISITA GUIADA

Visita guiada: “Xamans i espirits. Tresors del Museo del Jade de Costa Rica"

Diumenge, 15 de juliol

Les societats precolombines de Centreamèrica varen ocupar el territori de l’actual Costa Rica, un impressionant escenari que va fomentar les creences xamàniques i la construcció de mites i rituals relacionats amb els “esperits protectors” de la natura.

Els xamans – dones i homes – eren líders espirituals, intermediaris entre el seu poble i el més enllà. Se’ls hi atribuïa el poder de transformar-se en animals quan assolien un estat d’èxtasi vinculat als càntics, als balls o al consum de substàncies al·lucinògenes.

L’exposició reuneix una mostra excepcional de les col·leccions arqueològiques del Museo del Jade i de la Cultura Precolombina de San José de Costa Rica,. A través de precioses peces de jade, joies, ceràmiques i objectes de pedra, creats en un marc d’una cosmovisió animista, descobrim els processos històrics, la tecnologia i les creences vinculades tant al món quotidià com al cerimonial dels pobles antics. Aquest patrimoni és el testimoni d’una memòria ancestral, les arrels de la identitat de la societat costa-riquenya, caracteritzada per la seva multiculturalitat.

Reserves macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39. Parc de Montjuïc, Barcelona. Tel. 934232149 | infomac@gencat.cat
Hora 12:30:00
Durada 12.30h
Preu Activitat inclosa en el preu de l'entrada