Viu Montjuïc

17 d'octubre

Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, serà una celebració on, durant tot un cap de setmana, els equipaments que habiten Montjuïc, en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i l’ICUB, oferiran activitats pròpies i en xarxa, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell.

El 16 i 17 d'octubre, serà un cap de setmana d'activitats culturals i de lleure per a tota la família. 22 equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines, una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc.

Itinerari per Montjuïc

L’itinerari per Montjuïc és un recorregut eclèctic i inspirador per la història passada i recent de la ciutat.

La muntanya és un entramat de senders i corriols que han travessat la muntanya des de temps antics. Escales, fonts, assentaments ibers i romans, masies, ermites i palaus comparteixen espai amb museus, equipaments culturals i olímpics. La seva ubicació i característiques han estat cabdals per determinar els diversos usos que ha tingut al llarg dels segles, ja sigui com a lloc preuat per les matèries primeres o estratègic per a la defensa, com a espai de lleure, com a barri de barraques o com a aparador de la ciutat al món.

Farem un recorregut pels diversos museus i equipaments esportius de la muntanya mentre recorrem les fites urbanístiques contemporànies lligades als grans esdeveniments internacionals, com l’Exposició del 29 en la que per primer cop s’inclogué els disseny de jardins dins de l’urbanisme de la mà de l'enginyer i paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier, l'encarregat d'enjardinar bona part de la muntanya tot aprofitant la vegetació preexistent però integrant-la en un concepte de jardineria renovador i original . L’altre gran esdeveniment que ha dibuixat la muntanya, van ser els Jocs Olímpics del 92 en els que la ciutat es convertí durant uns dies en la capital del món. 

17 d'octubre a les 10 h, 10,15 h, 10,30 h

ITINERARI DE 3 HORES, ES RECOMANA DUR CALÇAT CÒMODE I AIGUA.

Organitzat per: Anella Olímpica, Fundació Joan Miró, MAC- Barcelona, MNAC, Jardí Botànic Històric, Museu Etnològic, Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. 

Els colors Ibers

El verd de les fulles, el vermell de les maduixes, el groc dels bolets...la natura amb els seus colors vius no devia passar inadvertit als nostres avantpassats, però com es podrien vestir amb aquells preciosos colors?

En aquest taller aprendrem els procediments de la tintoreria ibera i realitzarem una petita peça teixida.

17 d'octubre a les 10,30 h. Activitat familiar

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Barcelona

Visita guiada l’Enigma Iber. Arqueologia d’una civilització

L'exposició "L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" vol abordar i explicar el tema de la història i la cultura dels anomenats pobles ibers. Qui eren i d'on sorgiren els ibers? Com s'organitzaven territorialment i socialment? Com vivien? Quina llengua o llengües parlaven? Constituïen una civilització homogènia? 

Aquestes són algunes de les principals preguntes que, d'una manera clara, senzilla i comprensible per a un ample ventall de públics, l'exposició vol intentar respondre, preferentment a la llum de les noves recerques fetes durant els últims anys.

17 d'octubre a les 12,30 h

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Barcelona

Es imprescindible la reserva prèvia per a totes les activitats guiades. Més informació i reserves al tel. 93 423 21 49 | macvisites.acdpc@gencat.cat

Concert Three Cool Cats

Desde Jazz de Nova Orleans fins als primers Rock’n’rolls, passant per tota l’era del Swing, els seus concerts són molt animats i conviden al públic a participar de manera activa!

Els THREE COOL CAT és una banda internacional (Catalunya, Estats Units i Russia), creada del desitg d’acostar el Jazz dels anys 20, 30 i 40 a tothom.

Integrants

JULI AYMÍ - Clarinet, Saxo, Percussió i Veu
DOC SCANLON - Contrabaix i Veu
MIKHA VIOLIN - Guitarra, Banjo i Veu

17 d'octubre a les 13 h. Jardí d'Escultures (annex a la Fundació Miró)

Entrada lliure limitada a l'aforament de l'espai. 

 


Twitter
Facebook