ACTIVITAT DE LLEURE

Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura

16 i 17 d'octubre

Montjuïc celebrarà a la tardor un cap de setmana de cultura, natura i lleure obert a tota la ciutadania.

Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, serà una celebració on, durant tot un cap de setmana, els equipaments que habiten Montjuïc, en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i l’ICUB, oferiran activitats pròpies i en xarxa, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell.

La iniciativa forma part del Pla d'Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029, un pla municipal que busca la visibilitat de l’activitat cultural del Parc, i pretén crear nous espais, usos compartits, i establir sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l'esperit de l'Exposició Universal del 1929.

El cap de setmana del 16 i 17 d'octubre, tindrà lloc Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura. Un cap de setmana d'activitats culturals i de lleure per a tota la família. 22 equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines, una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada, i finançada, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives, que a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Les activitats combinaran itineraris guiats i teatralitzats amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, intervencions participatives, música, dansa i teatre. A més també hi haurà zones per menjar, beure i descansar.

L'objectiu principal de la proposta és posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert i accessible, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

Institucions promotores: BSM Anella Olímpica, Caixa Fòrum, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, Fundació Barcelona Olímpica, Fundació Joan Miró, El Graner, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu Arqueològic de Catalunya, Museu Etnològic i de les Cultures del Món, Museu Nacional d'Art de Catalunya, MUHBA refugi 307, Teatre Lliure, Teatro de los Sentidos, Fundació Mies Van Der Rohe i Poble espanyol.

Amb la coorganització de: Districte de Sants-Montjuïc, Institut de Cultura de Barcelona i Direcció de Turisme i Indústries Creatives.

Ruta per Montjuïc. Descoberta de la muntanya a través dels seus senders i corriols

Diumenge 17 d'octubre. A les 10, 10.15 i 10.30 h. L'activitat dura tres hores.

Montjuïc és un entramat de senders i corriols que han travessat la muntanya des de temps antics. Escales, fonts, assentaments ibers i romans, masies, ermites i palaus comparteixen espai amb museus, equipaments culturals i olímpics. La seva ubicació i característiques han estat cabdals per determinar els diversos usos que ha tingut al llarg dels segles, ja sigui com a lloc preuat per les matèries primeres o estratègic per a la defensa, com a espai de lleure, com a barri de barraques o com a aparador de la ciutat al món.

Farem un recorregut pels diversos museus i equipaments esportius de la muntanya mentre recorrem les fites urbanístiques contemporànies lligades als grans esdeveniments internacionals, com l’Exposició del 29 en la que per primer cop s’inclogué els disseny de jardins dins de l’urbanisme de la mà de l'enginyer i paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier, l'encarregat d'enjardinar bona part de la muntanya tot aprofitant la vegetació preexistent però integrant-la en un concepte de jardineria renovador i original . L’altre gran esdeveniment que ha dibuixat la muntanya, van ser els Jocs Olímpics del 92 en els que la ciutat es convertí durant uns dies en la capital del món. 

Per a aquesta activitat es recomana portar calçat còmode i aigua. És imprescindible la inscripció prèvia, i és gratuïta.  

Els colors Ibers

El verd de les fulles, el vermell de les maduixes, el groc dels bolets...la natura amb els seus colors vius no devia passar inadvertit als nostres avantpassats, però com es podrien vestir amb aquells preciosos colors?

En aquest taller aprendrem els procediments de la tintoreria ibera i realitzarem una petita peça teixida.

17 d'octubre a les 10,30 h. Activitat familiar

Visita guiada l’Enigma Iber. Arqueologia d’una civilització

L'exposició "L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització" vol abordar i explicar el tema de la història i la cultura dels anomenats pobles ibers. Qui eren i d'on sorgiren els ibers? Com s'organitzaven territorialment i socialment? Com vivien? Quina llengua o llengües parlaven? Constituïen una civilització homogènia? 

Aquestes són algunes de les principals preguntes que, d'una manera clara, senzilla i comprensible per a un ample ventall de públics, l'exposició vol intentar respondre, preferentment a la llum de les noves recerques fetes durant els últims anys.

17 d'octubre a les 12,30 h

Es imprescindible la reserva prèvia per a totes les activitats guiades. Més informació i reserves al tel. 93 423 21 49 | macvisites.acdpc@gencat.cat

Concert Three Cool Cats

Des de Jazz de Nova Orleans fins als primers Rock’n’rolls, passant per tota l’era del Swing, els seus concerts són molt animats i conviden al públic a participar de manera activa!

Els THREE COOL CAT és una banda internacional (Catalunya, Estats Units i Rússia), creada del desig d’acostar el Jazz dels anys 20, 30 i 40 a tothom.

Integrants

JULI AYMÍ - Clarinet, Saxo, Percussió i Veu
DOC SCANLON - Contrabaix i Veu
MIKHA VIOLIN - Guitarra, Banjo i Veu

17 d'octubre a les 13 h. Jardí d'Escultures (annex a la Fundació Miró)

Entrada lliure limitada a l'aforament de l'espai. 

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Montjuïc
Hora 10:00:00
Durada Activitats el cap de setmana
Preu Variable en funció de l'equipament