Twitter
Facebook

Famílies i nens

El Museu d'Arqueologia de Catalunya té com a prioritat, en l'àmbit de la concertació educativa, la valorització del patrimoni arqueològic, la seva divulgació i la creació de vocacions científiques. Entre les propostes de divulgació, per a apropar l'Arqueologia a la ciutadania, el MAC organitza una sèrie d'activitats els caps de setmana que permeten a grans i petits gaudir en família a la vegada que descobreixen els millors tresors de l'arqueologia catalana o queden captivats per les històries explicades.

Màgia i misteri a l'Antic Egipte

Els antics egipcis creien en la màgia. Les fórmules màgiques, trobades als jeroglífics i a les representacions de les tombes, servien com a amulets de protecció que ajudaven al difunt a passar les proves que eren necessàries per arribar al més enllà.  Apropar a tots els públics al món ritual de l’Antic Egipte a través de dos dels elements més importants en la seva cultura: la preservació del cos per al Més Enllà i l’escriptura sagrada. 

Durada: 2 h.

Exploradors de la prehistòria

Activitat pensada perquè diverses famílies puguin aproximar-se a la feina d’un arqueòleg en una excavació i experimentar el procés des de la trobada fins a l’extracció i la interpretació de les restes. Podran aprendre les cronologies bàsiques de la Prehistòria i excavar amb les mateixes tècniques que a un jaciment real. Cada cap de setmana es descobrirà una tècnica prehistòrica, així cada família podrà emportar-se un record a casa. 

Durada: 1:30 h.

La festa de Dionis

Activitat familiar pensada per apropar el món del simposi grec a traves d’una visita a les sales i d’una representació del simposi. En aquesta interpretació serà protagonitzada per les famílies, dividides per grups socials. 

durada: 2 h.

L'assessinat d'Ataulf

Activitat destinada a apropar el món visigot d’una manera didàctica per a tota la família. L’activitat es dividirà per grups de famílies, cada grup representarà un estrat de la societat visigoda i anirà vestit segons la seva classe social. Es planteja una situació i les famílies han de resoldre-ho amb 60 minuts. Els grups  hauran de col·laborar i interactuar juntament amb altres famílies per tal de preparar la coronació del rei.

Durada: 2 h.