Famílies i nens

Casals d'estiu 2018

LLENÇA’T A UNA APASSIONANT AVENTURA AMB LA JÚLIA!

La Júlia és una nena de 11 anys que viu a l’any 2359.

Ha fet un treball molt laboriós a l’institut sobre història i arqueologia però té un problema, la seva mestra li ha dit que no és correcte i que si no el té abans del dia 20 de juliol corregit no podrà entrar a un programa d’estudiants especialitzats. Ella ha viatjat en el temps per poder veure els errors, però sense èxit. Ara se li ha acudit una idea: demanar via digital als nens del MACcasal, els quals estan més a prop en la línia temporal de les èpoques de les que ella parla, dels seus errors, que l’ajudin a identificar i corregir els errors històrics.

De manera transversal cada nen/a tindrà una llibreta d’arqueòleg on podrà dibuixar i apuntar el que vulgui. L’últim dia de cada setmana cada nen/a rebrà un diploma amb la seva foto de carnet amb el reconeixement de la feina feta.

Descomptes

  • 5 % per inscripció anticipada (fins 05/05)
  • 5 % de descompte per inscriure 3 setmanes o més.
  • 5 % de descompte per família nombrosa/monoparental
  • 5 % de descompte a partir del 2n germà.
  • Acumulables fins un 15 %, i fins un 20 % amb l’anticipada

Del 25 de juny al 20 de juliol

Inscripcions fins el 25 de Maig: 93 366 86 06 | casals@peretarres.org | www.peretarres.org/estiu/casals

Més informació al flayer informatiu:

.

Juga a la recerca del tresor amagat

Viatja amb nosaltres per la història i ajuda’ns a descobrir una peça ben original!

Sabies que a la nostra col.lecció s’amaga un niu de vespa? No t’espantis! És inofensiu. Descobrir-lo, però, no és fàcil! Hauràs d’acompanyar-nos en un apassionant viatge pel nostre passat i descobrir l’enigma que s’amaga darrera de 10 peces del nostre museu. Ens hi acompanyes?

Imprimeix-te el joc i descobreix el tresor que amaga el MAC. Potser el podràs descobrir des de casa teva, no estem gaire segurs, hauràs de venir al museu, segueix les pistes i bona sort...

.

.

Blúi, l'esperit animal

Segons la cultura tradicional de Costa Rica tot està connectat i tot té ànima: les roques, els rius, plantes i animals. Aquests esperits son poderosos, poden volar, saltar ben amunt o veure-hi de nit com els animals que habiten. Qui no ha desitjat poder fer alguna d’aquestes coses? Els xamans, amb la seva saviesa, poden connectar amb aquest món d’esperits i fins i tot viatjar-hi transformats en animals. S’encarrega de trobar, d’entre els esperits animals, l’altre jo de cada persona,  el seu tòtem que l’acompanyarà sempre donant-li les seves habilitats i que en serà el protector en la seva vida quotidiana.

En aquesta activitat parlarem de com aquesta concepció del món es representava en objectes quotidians antics, crearem el nostre propi esperit animal i ens l’endurem estampat en una bossa per tal de què ens acompanyi allà on nosaltres vulguem.

Diumenges 13 i 27 de maig, 3 de juny, 17 de juny i 1 de juliol 

A les 11h. Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada.
Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149.

Programa activitats d'animació i oci per a nens/nenes en família

L'eix temàtic és la divulgació arqueològica, a traves de la qual generem interès i, en definitiva, la creació de vocacions científiques. Descobrirem els millors tresors de l'arqueologia catalana i quedarem captivats per les històries i aventures en les que ens trobarem.

Per a apropar l'arqueologia a les families, el MAC organitza activitats creatives, sorprenents, innovadores i novedoses que permetran a grans i petits connectar i compartir experiències inoblidables, divertir-se, experimentar, ... i en definitiva ampliar la gran família d'arqueòlegs del MAC.  

Et proposem les activitats que tenim programades pel primer quadrimestre de 2018 i et recomanem donar-te d'alta al nostre Butlletí electrònic per rebre de primera ma tots les nostres novetats. I si vols jugar amb nosaltres participa amb el Joc de pistes que et facilitaran a la recepció del MAC Barcelona.

Exploradors de la prehistòria. Converteix-te en un autèntic arqueòleg!

Esteu davant d'una àrea d'excavació ... alguns centímetres de terra us separen d'importants troballes arqueològiques. Sou els nous arqueòlegs a prova i avui nomès treballareu en el nostre jaciment durant les properes hores .... Recordeu d'anar ben equipats i d'utilitzar les eines d'excavació adequades en cada cas. Us demanarem localitzar les restes amagades i determinar les cronologies bàsiques de la Prehistòria, no patiu disposareu de l'ajut del Cap de l'excavació. Cada família s'emportarà la fitxa dels objectes trobats puntuada i validada pel Cap de l'excavació com a justificació de l'experiència. 

Maig 

Activitat per a famílies amb nens i nenes de 6 a 12 anys. 

5€ per persona, inclosa l'entrada al museu (Menors de 6 anys gratuïta).

Tots els diumenges a les 11h excepte diumenges 13 i 27 de maig
Imprescindible reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

L’assassinat d’Ataülf ... Ajuda'ns a resoldre aquest enigma i a coronoar un nou rei

Viatgem en el temps, ens trobem a Barcelona, corre l’any 415 dC, és una època amb molt d’enrenou i amb la necessitat d’un nou rei... Ens ajudeu? Vine amb la teva família i ajuda atrobar els elements per tal de preparar la coronació del futur rei Ataülf! A menys que no hi hagi algú que s’hi oposi...

Juny 

Activitat per a famílies amb nens i nenes de 6 a 12 anys. 

5€ per persona, inclosa l'entrada al museu (Menors de 6 anys gratuïta).

Tots els diumenges a les 11h. Excepte 3 i 17 de juny
Imprescindible reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

La festa de Dionís! Gaudeix d'un autèntic banquet grec!

Divertit taller familiar per conèixer junts la Grècia Clàssica, a més recrearem un simposi!

Els grecs eren amants dels bons àpats i la festa, i amb aquesta activitat us convidem a conèixer-ho de primera mà a través de la representació del simposi al més pur estil de la Grècia Clàssica. Vine al Museu d’Arqueologia de Catalunya i converteix-te en un dels protagonistes dels nostres banquets!

Juliol 

Activitat per a famílies amb nens i nenes de 6 a 12 anys. 

5€ per persona, inclosa l'entrada al museu (Menors de 6 anys gratuïta).

Tots els diumenges a les 11h. Excepte diumenge 1 de juliol
Imprescindible reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

 

Màgia i misteri a l'Antic Egipte. Endinsa't en l'univers simbòlic dels rituals egipcis¡

El Faraó ha mort ... com va fer el gran sacerdot Amenhotep ens hem d'iniciar en el món ritual de l’Antic Egipte: la preservació del cos per al Més Enllà i l’escriptura sagrada. La mitologia egípcia està formada per déus, llegendes i jeroglífics que ens ajudareu a resoldre i superar les proves ens permetran trobar-nos davant d'Osiris, déu del més enllà. A partir del simbolisme, la momificació i els jeroglífics, transitarem pel món de les creences dels antics egipcis i veurem com l’arqueologia aporta tècniques per conèixer tots aquests aspectes.

Agost 

Activitat per a famílies amb nens i nenes de 6 a 12 anys. 

5€ per persona, inclosa l'entrada al museu (Menors de 6 anys gratuïta).

Tots els diumenges a les 11h Imprescindible reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149


Twitter
Facebook