NOVETATS MAC BARCELONA

Aquest quadrimestre té el precedent de les inauguracions a San José de Costa Rica de l’exposició: L’esplendor dels castells catalans; i a Lattes, prop de Montpeller, de l’exposició: La navigation lacunaire. També es va inaugurar la de Xamans i esperits del Museo del Jade de Costa Rica. I aquest quadrimestre donarà peu a la inauguració de l’exposició de L’esplendor dels castells catalans al museu, el 6 setembre, coincidint amb el congrés de l’Associació Europea d’Arqueòlegs.

Però a banda d’aquest pròleg i aquest epíleg, el quadrimestre ens aporta la sempre intensa i popular Nit dels Museus, la realització dels casals d’estiu, l’exposició de Xamans i esperits sobre la cultura precolombina a Costa Rica, la de Talaiots que només la veurem uns pocs dies. Tanmateix del juny fins l’agost es podrà veure a Barcelona l’exposició del Sexe a l’època romana, que ha tingut un llarg recorregut a través de l’Arqueoxarxa en els museus catalans, al País Basc i a València, a tot arreu amb una notable acollida.

Enguany també assajarem una programació d’estiu entre els mesos de juliol i agost, amb dansa, música, un sopar amb cuina eròtica, circ i el Museumquiz. El mes de juliol, mentre es facin aquestes actuacions nocturnes, les exposicions temporals del museu romandran obertes al públic. Esperem que aquesta proposta estival tingui bona acollida, per fer-la més àmplia en properes edicions.

M’agradaria també esmentar l’acte d’homenatge al Dr. Alberto López Mullor, que es completarà amb un Congrés que se celebrarà a la Universitat Autònoma. També farem un seminari sobre la il.lustració científica.

Tampoc faltaran conferències, pel·lícules relacionades amb l’exposició, tallers i activitats familiars de cap de setmana i activitats de tall més tradicional per un museu.

Com sempre un ampli esforç, intentant renovar constantment els formats, per fer arribar el coneixement del patrimoni arqueològic a la ciutadania.

Moltes gràcies a tothom.

Josep Manuel Rueda
Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya

Més informació i reserves a macvisites.acdpc@gencat.cat | 934232149


Twitter
Facebook