NOVETATS MAC BARCELONA | Museu d'Arqueologia de Catalunya

Twitter
Facebook

NOVETATS MAC BARCELONA

En primer lloc desitjar a tothom un feliç 2018. Esperem que millori el viscut el 2017. Nosaltres ho intentarem amb la nostra programació que esperem sigui del seu gust i augmenti el grau de satisfacció vers la nostra institució. Com sempre, les exposicions temporals ocuparan un espai central en la programació anual.

Començarem amb una proposta interessant que és l'exposició de Xamans i esperits. Els tresors del Museu Jade de Costa Rica, a partir de materials fets sobre jade i ceràmica i altres materials, que ens parlarà de les formes de vida i la cultura precolombina a aquest país. La nostra visió d'aquestes cultures està molt condicionada per les grans cultures mesoamericanes, que van tenir el seu epicentre a Mèxic, el Yucatán o a Guatemala, però desconeixem aquest fenomen al sud de mesomèrica. Aquesta exposició ens donarà llum sobre això. Paral·lelament nosaltres portarem a la capital de Costa Rica, San José una exposició amb el títol de L'esplendor dels castells medievals catalans, que a la tardor farem a Barcelona.

També voldria destacar un cicle de conferències que crec serà molt interessant sobre arqueologia del gènere, que ens aportarà llum sobre el paper de les dones a les societats antigues. Tot això trufat amb les celebracions de Santa Eulàlia i Sant Jordi i sobretot les activitats relacionades amb les exposicions, que enguany ens ajudaran a conèixer les formes de vida precolombines i actuals de Costa Rica.

Finalment, pel que fa a publicacions tindrem la presentació del catàleg de l'exposició de la Draga i molt especialment de les 7 guies de La Ruta dels Ibers.

I per acabar els tallers i activitats de cap de setmana per famílies.

Esperem tenir el vostre vistiplau i la vostra aprovació, el veredicte serà l'acollida de la nostra proposta. 

Moltes gràcies a tothom.

Josep Manuel Rueda
Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya

Més informació i reserves a macvisites.acdpc@gencat.cat | 934232149