La Prehistòria. Un viatge al passat

El projecte de Prehistòria proposa als alumnes de 5è una immersió en el món de la Prehistòria a Catalunya. L’encàrrec és fer una fira de la prehistòria en la que hi ha 6 laboratoris que indaguen coses al llarg del projecte i les exposen en aquesta fira. Els laboratoris són:

  • pintura rupestre,
  • eines prehistòriques,
  • ceràmica i utensilis,
  • agricultura i obtenció de farina,
  • habitatge en cada període històric,
  • la feina dels arqueòlegs

A part de la connexió amb els tallers que ja estan previstos en el museu, es proposa que les escoles, en cada un dels laboratoris, hagin de comentar en el seu estand de la fira, un vestigi exposat del seu tema en el Museu d’Arqueologia de Catalunya (en una de les seves seus). Per això disposaran de la imatge i n’hauran de preparar la cartel·la que s’imaginen que té la peça del museu per explicar-ne què és.

De les cartel·les preparades per grups se’n lliurarà un dossier únic per classe al museu. El museu, al seu torn, enviarà un retorn automàtic al grup classe dient que s’ha rebut el dossier amb alguna frase genèrica i el logo del museu i que, així, el podran exposar en el moment de la fira.

El museu opcionalment pot incloure la descripció de la peça que hagin fet en alguna escola amb la cartel·la del vestigi exposat al museu, fent esment de la seva escola de procedència.

Paraules clau: Fil històric, laboratoris de pintura, eines, ceràmica, habitatge, alimentació prehistòrica i feina dels arqueòlegs.

Per a més informació sobre el projecte, consultar el següent enllaç


Twitter
Facebook