Mosaic del Bel.lerofont

BEL·LEROFONT, EL PEGÀS I LA QUIMERA - EL MITE

Bel·lerofont era un príncep que va matar sense voler el seu germà, i per això va ser desterrat, el van fer fora del seu regne. Va anar a un altre regne i allà la reina es va enamorar d’ell, però Bel·lerofont la va rebutjar i la reina, enfadada, va demanar el seu marit el rei que l’executés, però aquest no va voler fer-se responsable de l’assassinat i va enviar Bel·lerofont amb una carta a un altre regne, on regnava el pare de la reina. El que no sabia Bel·lerofont era que a la carta el que posava escrit era que havien de matar-lo quan arribés.

Igualment aquest rei tampoc volia assassinar-lo directament, així que el que va fer va ser enviar Bel·lerofont a enfrontar-se a molts perills. I el més temible era un monstre que s’anomenava Quimera. La Quimera tenia un cap de lleó, un altre de cabra i un cap de serp a la cua, i treia foc. Aquest monstre terrible era temut per tots i causava moltes destrosses a tota la regió.

Però Atenea, deessa de la saviesa i de la guerra estratègica i ben pensada, va decidir ajudar a Bel·lerofont entregant-li un animal fabulós: Pegàs. Pegàs era un cavall amb ales i amb ell a l’heroi se li va ocórrer una manera de derrotar la Quimera.

Així doncs, Bel·lerofont va arribar a on estava la Quimera però per aire, de manera que així escapava del foc del monstre. Va disparar-li fletxes i finalment li va ficar una llança de plom per la boca, que es va fondre i va ofegar el monstre.

D’aquesta manera Bel·lerofont va matar la Quimera gràcies a la seva astúcia, i finalment el rei que l’havia enfrontat amb tants perills va haver de reconèixer el seu valor i va premiar-lo casant-lo amb la seva filla. Així Bel·lerofont es va convertir en un dels herois més famosos. Però també en un dels més orgullosos, i va decidir que podia volar al mateix Olimp, la muntanya on vivien els déus, muntat en Pegàs.

Però Zeus, el principal dels déus i déu de la tempesta, va enviar un tàvec, una mosca amb agulló que va enfurismar Pegàs, i el cavall va fer caure a Bel·lerofont, i així va acabar la història d’aquest heroi. En canvi Pegàs sí que va arribar a l’Olimp i Zeus se’l va quedar i finalment el va convertir en una constel·lació que tots podem veure a la nit per recordar el meravellós cavall alat.


Twitter
Facebook