2.0 i tecnopolítica... democratització de la democràcia?

18 de Juny de 2015 a les 19.30 h.

En aquest col·loqui volem debatre si les xarxes socials han contribuït o no a democratitzar la democràcia. En els darrers anys les noves tecnologies ens han proporcionat incommensurables possibilitats d’interacció com es va demostrar el 15M i un gran flux d’informació amb clars exemples com les dades aportades per la plataforma Wikileaks liderada per Julian Assange, les dades rebel·lades per Edward Snowden o la Llista Falciani de defraudadors fiscals.

Aquest flux d’informació, ha contribuït a la transparència de les institucions? Ha aportat a l’organització política? Ha contribuït a la creació d’unitat popular? Són les xarxes socials l’eina per estendre i perpetuar la democràcia?

Aquestes preguntes i moltes més que sorgeixen del debat de la tecnopolítica intentaran ser debatudes pels ponents. 

Format del col·loqui:

  • Presentació a càrrec Eva Balart responsable de l’àrea de comunicació d’EUiA.
  •  Ponència Juan Linares, responsable de 2.0 BCN en Comú
  • Ponència Marta Peirano, responsable de cultura d’ eldiario.es i escriptora d’ El pequeño libro rojo del ciberactivista en la Red 
  • Ponència a càrrec de Cesar Rendueles, Filòsof i professor de la Universitat Complutense de Madrid.
  • Torn de preguntes

Anar al cicle de col·loquis

El MAC ofereix a fer una vista guiada a l’exposició temporal de manera gratuïta per les 20-25 primeres persones que realitzin inscripció prèvia.

 
Cal inscriure-s’hi prèviament a info@fundacioalternativa.cat

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook