El poder del poble. República Catalana

11 de Juny de 2015 a les 19.30h

Col·loqui que s'emmarca dins el cicle Àgora Ahir Avui organitzat per la Fundació L'Alternativa dins de les activitats relacionades amb l'exposició DEMOS. Viure en democràcia

Aquesta xerrada s’emmarca en el bloc de Llei (legalitat) en oposició a justícia (o legitimitat). Partint de l’obra Antígona en el marc de l’exposició DEMOS, la Fundació L’Alternativa pretén dur a terme un debat al voltant de la idea de la República Catalana.

Des del 2010, rere la derogació per part del Tribunal Constitucional de l’Estatut d’Autonomia, Catalunya ha sofert un accelerat procés de transformació de la seva arena política situant el debat nacional en l’epicentre del debat polític i triplicant la quantitat de persones i les forces polítiques que es situen en postures independentistes.

Aquesta transformació, fruit de l’esgotament d’un sistema, ha anat unida a l’aparició de nous actors polítics a l’epicentre del debat polític i de la inclusió de nous actors socials, aglutinats al voltant de la idea d’una nova construcció de país.

Aquest canvi en el context polític ha accelerat la necessitat de construir el model de Catalunya que volem, més enllà d’idear les estructures d’Estat, el que s’ha de repensar és el model país, la Catalunya del segle XXI.

“En aquest sentit la República, significa una idea de progrés, de justícia social, de democràcia, una manera de gestionar allò que és de tots des del poble i al servei del poble. Això és la República Catalana (J.J. Nuet)”

En aquest marc volem comptar amb la presència del professor Josep Fontana per que ens faci una ponència marc sobre Catalunya com a nació i ens polític, i posteriorment convidar a 4 ponents de diferents partits i cultures polítiques a debatre al voltant de la idea de la República Catalana.

Format del col·loqui: 

  1. Presentació i moderació a càrrec de Josep Ferrer (5 minuts)
  2. Conferència marc a càrrec de Josep Fontana (30 minuts)
  3. Taula rodona amb (30-45 minuts)
  • Carme Forcadell
  • Joan Josep Nuet
  • Joan Tardà

Es recolliran les inquietuds del públic per escrit i se li passaran al moderador per fer un segon torn de paraula amb la taula de ponents (15-30 minuts) 

Anar al cicle de col·loquis

El MAC ofereix a fer una vista guiada a l’exposició temporal de manera gratuïta per les 20-25 primeres persones que realitzin inscripció prèvia.

 
Cal inscriure-s’hi prèviament a info@fundacioalternativa.cat


Twitter
Facebook