Privació de l’exercici dels drets a la ciutadania: la llei mordassa

25 de juny de 2015 a les 19:30 h.

Aquesta xerrada s’emmarca en el bloc de La concepció intransigent de la idea de la Llei.

Partint del ‘Cas Sòcrates’, inclòs a l’exposició DEMOS, la Fundació L’Alternativa pretén dur a terme un debat al voltant de les conseqüències que comporta l’anomenada “Llei mordassa” pel que fa a la privació dels drets de la ciutadania. Cal dir que aquesta Llei, neix per donar pes legal al procés d’autoritarisme que ha vingut experimentant l’Estat espanyol en els darrers temps.

Amb aquest col·loqui ens proposem analitzar el marc normatiu que genera aquesta llei, quines conseqüències provoca en l’àmbit de l’activisme i com s’organitza la societat civil per a defensar-se d’aquest autoritarisme institucional.

Estudiarem aquesta qüestió des de dues perspectives: des del pla teòric i des de les experiències d’activistes que ja han començat a experimentar aquesta deriva repressiva. 

Format del col·loqui:

  • Presentació i moderació a càrrec de Núria Lozano (responsable de l’Àrea Social d’EUiA) (5 minuts)
  • Taula rodona teòrica (45 minuts) , a càrrec de : Marisa Fernández (Dones Juristes), sidor García, advocat i membre de la Plataforma Ciutadanaper una Justicia de Tothom, Rubén Benedicto (Sociòleg especialitzat en repressió i violència repressiva).
  • Exposició de la situació actual per part d’activistes (15-20 minuts): Isma i Dani, Felip Daza / Coalició Defensar qui defensa, Encerclem el Parlament / Col·lectiu Ronda.
  • Es recolliran les inquietuds del públic per escrit i se li passaran al moderador per fer un segon torn de paraula amb la taula de ponents (15-30 minuts) 

Anar al cicle de col·loquis

El MAC ofereix a fer una vista guiada a l’exposició temporal de manera gratuïta per les 20-25 primeres persones que realitzin inscripció prèvia.

 
Cal inscriure-s’hi prèviament a info@fundacioalternativa.cat

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook