El final de la prehistòria al MAC. Darreres troballes arqueològiques a la nova exposició

3 de febrer de 2011

En aquest Cicerone es presentarà, d’una manera dinàmica i participativa amb els assistents, la sala dedicada al final de la Prehistòria (1300-550 aC.), recentment renovada.

Després d’una breu introducció a la sala d’actes del MAC, els comissaris faran les explicacions a la pròpia zona d’exposicions per observar de ben a prop quines són les peces més singulars que s’hi exhibeixen o les darreres novetats de la recerca arqueològica d’aquesta època, considerada un moment d’obertura a l’exterior i de grans canvis en àmbits com els rituals funeraris, l’arquitectura, el comerç, la societat o la tecnologia i amb nous protagonistes com els fenicis.

També s’explicarà el procés de treball seguit en el projecte de creació d’aquest singular espai dins del museu. Es tracta d’una activitat indicada per estudiants d’arqueologia i de museologia així com per tots als interessats en l’arqueologia del bronze final i la primera edat del ferro.

La xerrada anirà a càrrec de M. Carme Rovira, arqueòloga del MAC i del Dr. F. Javier López Cachero, professor de la Universitat de Barcelona i membre del SERP. Tots dos han estat els comissaris científics de la renovació de l'àmbit dedicat al bronze final i la primera edat del ferro de l'exposició permanent del MAC Barcelona.

Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook