Els caps tallats passen pel laboratori. Noves perspectives pel coneixement de la cultura ibèrica

10 de novembre de 2015 a les 19:30 hores

Conferència en el marc de l'exposició temporal CAPS TALLATS. Símbols de poder,  a càrrec de la Dra. Eulàlia Subirà

Les darreres troballes de restes humanes ibèriques, els denominats ”caps tallats”, realitzades a Ullastret el 2012 han permès programar de manera coordinada  i realitzar un seguit d’anàlisis  de laboratori destinades a esbrinar la seva identitat. Se n’han donat a conèixer les primícies de manera resumida en l’exposició “Els caps tallats d’Ullastret. Violència i ritual al món iber” i en la que ara s’acaba d’inaugurar al Museu d’Arqueologia de Catalunya - Barcelona “Caps tallats. Símbols de poder”, on també es presenten els caps apareguts  al poblat iber del Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet a principis del s.XX.

La recerca paleogenètica (proves d’ADN) i les proves físco-químiques d’aquest conjunt de restes òssies, realitzades durant la primera etapa del projecte,  es van ampliant i completant amb altres línies d’investigació com ara els estudis de mobilitat, d’isòtops estables o de microscopia confocal 3D. En la conferència es farà una presentació de totes aquestes aportacions que obren noves perspectives pel coneixement de la cultura ibèrica.

Activitat gratuïta. Cal inscriure-s’hi prèviament al tel. 93 423 21 49 | infomac@gencat.catTel. 93 423 21 49 / infomac@gencat.cat

Anar a la pàgina de l'exposició

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook