Ungüents i perfums. Non omnes possunt odere unguenta exotica

15 de juny de 2011

Non omnes possunt odere unguenta exotica, deia Grumi, el servent rústic de la Mostellaria de Plaute. Aquesta és la primera font clàssica llatina que cita la paraulaunguenta relacionada amb una substància olorosa de naturalesa grassa i que es feia servir per ungir. Podem considerar aquesta cita com el reconeixement de l'ús corrent de cosmètics i ungüents a l'antiguitat.

Teresa Carreras, conservadora del MAC Barcelona, ens parlarà en aquesta xerrada de com s'obtenien aromes a l'antiguitat, del seu comerç i les xarxes comercials que es crearen per terra i per mar i que connectaven l'est amb l'oest, la Índia i Aràbia amb Mesopotàmia, Síria, Fenícia, Palestina i Egipte, Grècia i Roma, així com de la indústria de contenidors d'ungüents i perfums que es creà a l'antiguitat.

Lloc: Sala d'actes de la Fundació Cultural Hostafrancs. Carrer Torre d'en Damians 6 (entre Consell de Cent i Creu Coberta).

Activitat gratuïta. Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149

Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)


Twitter
Facebook