ACTIVITAT GASTRONÒMICA

Arqueotapes

28 de març al 28 d'abril

Arranca la primera edició de L'Arqueotapa, l'esdeveniment cultural i gastronòmic del barri de Poble-sec.

Impulsat pel projecte Menja't Montjuïc i el Museu d'Arqueologia de Catalunya, l'Arqueotapa ofereix l'oportunitat de "menjar-se l'arqueologia" a través de les tapes que han creat 10 restaurants del barri.

Aquestes 10 tapes podran gaudir-se del 28 de març al 28 d'abril.
L' Arqueotapa és un esdeveniment cultural i gastronòmic englobat dins del projecte cultural Menja't Montjuïc, que busca connectar el barri de Poble-sec amb el parc de Montjuïc a través d'accions i esdeveniments culturals, impulsats a través de la gastronomia. En concret, L'Arqueotapa presenta 10 interpretacions en forma de tapa que ofereixen 10 restaurants del barri, inspirades en el marc del Museu d'Arqueologia de Catalunya.
Coincidint amb l'equinocci que marca l'inici de la primavera a l'hemisferi nord, L'Arqueotapa es podrà gaudir del 28 de març al 28 d'abril, anant a tastar les tapes que aquests 10 restauradors han creat i que han incorporat a la seva oferta gastronòmica durant el mes de vigència:

Restauradors participants

  • Archimissa Gastrobar: Sa burrida, un plat amb cassó marinat en calent amb salsa de nous.
  • Bodega La Tieta: Cigrons amb botifarra negra i dàtils
  • Celler Cap de Suro: Moretum amb salaó de verat i xips de pastanaga amb salsa de garum amb vi
  • Carmesí: Verat escabetxat
  • Casa Xica: Nare sushi de corball, fermentada amb salsa sake kasu, kasu-zuke
  • El Carro Gros: Ceba farcida amb carn, figues seques i espècies amb salsa de bolets i ametlla El Patán: Hummus de llenties i pastanaga i croqueta de rovellons
  • Lascar 74: seitons encortis infusionats amb herbes autòctones
  • Malevo: Coca de Recapte amb arengada fumada, albergínia, muhammara i un toc de menta
  • Petit Montjuïc: Faves amb comí, ceba i tomàquet

L'Arqueotapa és resultat del compromís envers el barri del projecte cultural Menja't Montjuïc i dels restauradors de Poble-sec que en formen part, liderats pel restaurant Petit Montjuïc, conegut per unir en deliciosos plats el millor de l'essència àrab a la Mediterrània. Han comptat amb el suport institucional de Barcelona Activa i l'Ajuntament de Barcelona, així com amb la col·laboració inestimable de Cervezas Alhambra i Entrevins en qualitat de patrocinadors. L'estreta relació amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya ha sigut imprescindible per a fer realitat aquest esdeveniment que neix amb la voluntat d'evolucionar i mantenir-se actiu en futures edicions, mantenint viu el lligam del teixit cultural de la zona (representat per museus i teatres, entre altres) amb la restauració.

Paral·lelament, i com a agent dinamitzador i participatiu per aquells que vinguin a conèixer L'Arqueotapa, es convoca un concurs a través de xarxes socials, auspiciat per Gato News, l'agenda cultural en format estovalles. El premi és un exclusiu tast de vins per a dues persones a la Sala Roma del Museu d'Arqueologia de Catalunya, ofert per la distribuïdora de vins Entrevins. Qui vulgui participar haurà de compartir a Instagram una imatge de la tapa que hagi tastat, acompanyada del hashtag #arqueotapa2021. Es poden penjar tantes imatges com tapes degustades, incrementant així la possibilitat de ser la persona agraciada en el sorteig, que es realitzarà el 29 d'abril. El resultat es comunicarà a través dels stories del compte d'Instagram de Menja't Montjuic (@menjat.cat).

Projecte amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona activa
Amb el patrocini de Cervezas Alhambra, Entrevins i Brutal

DADES DE L'ACTIVITAT
On Barri del Poble Sec
Hora 10:00:00
Durada 28 de març al 28 d'abril
Preu consulteu el web menjat.cat