PRESENTACIÓ

Art de la Memòria Edicions presenta tres llibres vinculats al món grecoromà

Divendres 22 de febrer a les 19h

Essències romanes: aigua, vi i perfum en el món antic de Mònica Miró

Si l’essència és allò per què una cosa és el que és, qui llegeixi l’obra Essències romanes: aigua, vi i perfum en el món antic, publicada per L’Art de la Memòria Edicions l’abril de 2018, podrà conèixer una Roma diferent de la que habitualment surt en els llibres, una Roma, com a mínim, tant o més real que la dels exèrcits triomfants i les lleis dures a què cal sotmetre’s, una Roma, en tot cas i sens dubte, més humana. S’hi mostra una Roma sovint deixada de banda, sense la qual, però, no es pot valorar adequadament què significà la civilització dels romans i què significa encara el que ens en resta.

La musa dels nois d’Àngel Carbonell

Amb el títol La musa dels nois (Paidikê Mousa), ens ha arribat un conjunt de 258 epigrames homoeròtics grecs antics escrits per Estrató de Sardes i una trentena més de poetes i recollits en el llibre XII de la cèlebre Antologia grega, dita també Antologia palatina. Cent d’aquests poemes, de gran qualitat literària i compostos entre mitjan segle III aC i mitjan segle II dC, es publiquen ara en edició bilingüe grec-català en el llibre que teniu a les mans.

Des de l’Acròpolis – Chateaubriand, Quinet & Renan

El que es veu a l’Acròpolis ordena la mirada, revela l’arquitectura d’un paisatge que encara roman hermèticament tancat al silenci i l’estranyesa. Aquest és el punt de trobada d’aquests tres viatgers del segle XIX portant en el seu equipatge l’evocació d’aquestes ruïnes que van arrencar els homes del terror i la mort, el domini de l’inhumà.

 Aforament limitat es recomana inscripció prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya, Passeig de Santa Madrona, 39-41. 08038 Barcelona
Hora 19:00:00
Durada 1h
Preu Entrada gratuïta