ACTIVITAT DE LLEURE

Com vols que sigui la teva ciutat?

Dissabte 7 d'octubre

Has construït mai la ciutat que t’imagines? A través de la performance lúdica, participativa i sostenible de La città infinita, les criatures col·laboren per construir juntes una nova idea de ciutat.

El que proposa La città infinita és pensar una ciutat a partir d'un joc constructiu amb materials industrials reciclats, principalment fusta. Així, l'activitat esdevé un espai que afavoreix el treball en grup i la participació d'infants i adults partint d'una mirada creativa cap a un concepte de ciutat sostenible. No existeix una única città infinita: els materials no estructurats permeten mil interpretacions i cada construcció neix i creix amb una identitat diferent en contacte amb el lloc on es troba i la gent que participa en aquest joc creatiu, sostenible i infinit. 

El treball creatiu i constructiu comença a partir de la introducció de les “missions de joc”: La construcció de la ciutat comença a partir del lloc més familiar i conegut: la pròpia casa. Els participants comencen així a viure la ciutat, a descobrir les peces de joc i a socialitzar.
Després, a través de carrers, ponts, galeries i autopistes, es poden connectar les cases de la ciutat. Cada habitant viu a prop d’un altre i els veïns es poden trobar construint un camí que els connecti. D’aquesta manera, poden
projectar junts el desenvolupament de la ciutat, cooperar, intercanviar idees, unir forces i multiplicar les energies creatives.
En aquesta fase de la performance, la ciutat es manifesta com a lloc de trobada, de relacions i de diàleg entre els participants. El valor de la cooperació comença a circular, a vibrar, i transforma a poc a poc l’ànima de la ciutat i dels seus habitants. Per donar forma a la seva idea de ciutat, els habitants poden construir espais públics com ara un parc, un teatre, una escola, un museu, un hospital, un camp de futbol o bé arquitectures fantàstiques.
D’aquesta manera, poden millorar l’ambient i la qualitat de vida a la ciutat.
El que valorem amb aquesta performance és el procés creatiu i constructiu, el viatge tant cognitiu com emocional que han viscut els participants.

El disseny final de cada ciutat és sempre un paisatge encantador, una instal·lació artística efímera construïda gràcies al treball creatiu de tots els participants i que en aquest cas reivindica l'ús ciutadà per al lleure cultural de la muntanya de Montjuïc.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41 Montjuïc
Hora 11:00:00
Durada 1 h
Preu Activitat gratuïta