DIA DE LA DONA

Dones i empoderament femení a la República Romana

28 d'abril a les 19:30 h

A la segona etapa de la República romana, les conquestes imperialistes comportaren l’arribada a Roma d’immenses riqueses i els contactes amb la cultura grega que canviaren la mentalitat, les relacions de gènere i les pràctiques de vida d’importants sectors socials, desencadenant així mateix una lluita aferrissada pel control del poder. Algunes dones de l’aristocràcia aprofitaren aquesta situació convulsa per dur a terme accions polítiques –sense precedents a Roma–¬ que fan palès com l’accés a la cultura i als recursos econòmics han estat sempre mitjans fonamentals per a l’autonomia, la capacita de decidir i ser en societat de les dones. Tanmateix, la manca de textos d’autoria femenina aconsella llegir les fonts amb una certa reserva, ja que signifiquen a les dones segons els prejudicis i els estereotips sexistes de l’època.

Professor: Dr. Carles Buenacasa Pérez. Dr. en Història Antiga i Professor Agregat al Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB).

Dimecres 28 d'abril, 19,30 h

Cal inscripció prèvia per qualsevol de les vies següents:

Per la web: accedint a l’enllaç http://www.arqueonet.net/cat_contacte.html

Per e-mail: enviant un missatge de correu electrònic a l’adreça arqueonet@arqueonet.net, indicant l’activitat a què us voleu inscriure, el nom i cognoms, l’e-mail i un telèfon de contacte

Per telèfon: als números 937423014 o 667013352

Presencialment: a Arqueonet, C/Sepúlveda 79 de Barcelona

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Montjuïc
Hora 19:30:00
Durada 2 h
Preu Entrada gratuïta, aformanet limitat, inscripció obligatòria