ACTIVITAT GASTRONÒMICA

El Convivium romà

Divendres 21 de juny

BOOK NOW!

El Convivium

La Roma imperial és la síntesi i el punt culminant de la gastronomia de l'antiguitat, ja que adopta i adapta sistemes anteriors i s’enriqueix amb orient. Ciceró parla d'un "viure amb els altres", el convivere,  al voltant d'un àpat formal en el que a diferència del symposium grec, hi pot participar la dona de l'amfitrió. I és que el convivium és el lloc i el moment ideal perquè els comensals comparteixin les seves inquietuds, ja siguin polítiques o culturals, en un acte social que avui ens sembla de gran rellevància gastronòmica. Les fonts que ens permeten saber què menjaven els romans són diverses (tractats, literatura de ficció, cartes), però l'obra més rellevant és De re coquinaria, un receptari que recopila i homogeneïtza textos diversos i que s'atribueix a un enigmàtic autor anomenat Marc Gavi Apici.

Nosaltres, seguint l'expressió d'Horaci  ab ovo usque ad mala ("de l'ou fins a la poma"), ens basarem en algunes d'aquestes receptes, força condimentades, plenes de salses, picades i vinagretes, per cuinar i tastar els gustos d'aquest convivium.

L'activitat

De la ma del doctor en arqueologia Carles Buenacasa i de l'escriptor i gastrònom Jaume Aubanell, assistirem a una sessió de cuina històrica, en la qual descobrirem com menjaven els romans i podrem degustar alguns dels plats que més els agradaven. En aquesta activitat coneixerem el gran banquet romà: menjarem, beurem, xerrarem i, de pas, aprendrem alguna cosa.

Informació general:

  • Data: Divendres 21 de juny.
  • Hora: A les 18 h.
  • Durada: Dues hores.
  • Preu: 14€ (inclou l'entrada al museu).
  • Reserves: Imprescindible fer reserva prèvia.
  • Els assistents no cuinaran.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Passeig de Santa madrona, 39-41, Barcelona.
Hora 18:00:00
Durada Dues hores
Preu 14€ (inclou l'entrada al museu).