ESPECTACLE

Experiències virtuals

NOVETAT!

Vine al Museu d’Arqueologia de Catalunya, donarem vida al mosaic del circ. Trobat durant la demolició de l’antic Palau Reial de Barcelona el 1860 i exposat des dels anys trenta, és un dels més grans de Catalunya.

El mosaic va ser descobert el 1860 a l'antic Palau Menor de Barcelona i que devia formar part de la decoració d'una antiga casa romana de Barcino, representa una cursa de quadrigues, possiblement al circ màxim de Roma. És una peça de gran format amb un elevat atractiu que permet al visitant, tot i que ara només compta amb alguns fragments on es perceben els detalls de la il·lustració, entretenir-se i interpretar que és allò que està veient. La peça proposa un relat, una història probablement real de la qual se'ns mostra una fotografia del que va succeir. La producció es basa en el concepte de video wall.

Recreació
L'objectiu d'aquest video wall és la recreació de la totalitat del mosaic sobre la base del treball ja existent. Proposem al visitant una narrativa visual de descobriment on, progressivament es vagi desvetllant el relat de la imatge que en aquest cas compta amb infinitat de detalls i aspectes interessants que mostren la vitalitat d'un espectacle multitudinari amb les seves regles, litúrgia, equips..... Es presentarà i destacarà com a la part superior està l'Spina situada al centre de l'arena on es disposaven un seguit d'elements ornamentals, a més del marcador de les voltes i la meta i a la part inferior hi té lloc la cursa on participen quatre equips representats cada un per un color.

Animacions

Generem línies del dibuix per destacar elements singulars i/o zones determinades, apliquem color progressivament i, finalment, presentem la imatge completa a partir de les restes arqueològiques existents, amb una il·lustració detallada i amb una aproximació a l'estat original. Es presenta també una breu animació aplicada als elements existents, principalment al voltant de les restes del mosaic existents, com a instrument per a la comprensió i gaudi. 

Tot acompanyat d'una base musical molt suau, amb reminiscències d'instruments romans.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc. Barcelona
Hora 11:19:09
Durada 10 minuts - 360 graus a l'exposició permanent
Preu Activitat gratuïta, inclosa en el preu d'entrada al museu

Mosaic del Circ

Detall d'una quadriga

Mosaic del Circ. Estat actual

Mosaic

Detall d'una quadriga

Reconstrucció


La cursa de quàdriques

Making of Ulleres VR


Making of


Video mural

Breus segons de la recreació d'una cursa de quàdriques a partir del Mosaic del Circ.