JORNADES EUROPEES PATRIMONI

JEP 2020

9, 10 i 11 d'octubre

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia.
 
Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta propera jornada de portes obertes del patrimoni cultural.

Eines i armes dels artistes prehistòrics

L’evolució de les tècniques de fabricació i ús dels estris al paleolític superior permeté als humans anatòmicament moderns desenvolupar tècniques de cacera més solvents. Els nostres avantpassats obtenen eines i altres estris molt variats i de gran precisió utilitzats per a cobrir múltiples usos de la vida quotidiana com per exemple la producció artística. Aquesta activitat per a tota mena de públics s’iniciarà amb una breu visita a l’exposició “Art primer. Artistes de la prehistòria” i una demostració pràctica de tècniques de fabricació d’estris i armes del paleolític.

Activitat a càrrec del Dr. Antoni Palomo, conservador de les col.leccions de Prehistòria del MAC a Barcelona i comissari de l'exposició "Art Primer. Artistes de la prehistòria", juntament amb la Dra. Inés Dominguez.

Dissabte 10 d'octubre a les 11h 

Activitats gratuïtes amb aforament limitat. Obligatòria reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934 232 149.

Concert de “2 Princeses Barbudes”, presentant “La Bona Vida”

Som fa 10.000 anys. Queden molt lluny els temps on els humans eren només caçadors i recol·lectors i uns nous costums comencen a estendre's per tot el món. Tot? No, tot no! Hi ha una petita comunitat que es resisteix al progrés del neolític i defensa la bona vida del paleolític.
Després d'explicar-nos els secrets de la nit i de volar com orenetes, les 2 princesesabrbudes es posen dins la pell dels primers humans per explicar-nos la seva vida i costums.

Un concert per a tota la família amb cançons pop plenes d'humor tocades amb instruments petits i de joguina. Us quedareu de pedra!
Les 2 princesesbarbudes fem cançons pop amb instruments petits i de joguina amb lletres divertides, imaginatives, plenes d'humor i lliures de moralismes.
Aquesta recepta ens permet arribar tant als petits com als grans en una proposta realment per a tots els públics.

Dissabte 10 d'octubre a les 12h 

Activitats gratuïtes amb aforament limitat. Obligatòria reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934 232 149.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Montjuïc, Barcelona
Hora 11:00:00
Durada Matí
Preu Activitats 10 d'octubre gratuïtes