PORTES OBERTES

Nit dels Museus 2020

14 de novembre

Visita lliure Exposició Art Primer

Una exposició a la descoberta de les primeres manifestacions artístiques a Europa i especialment de l’art rupestre llevantí. Es presenten dos-cents cinquanta objectes, un patrimoni prehistòric excepcional, gran part exposat per primera vegada a Catalunya, gràcies a la col·laboració de vint museus i institucions catalanes, de l’estat Espanyol i franceses. L’exposició dóna visibilitat i reivindica el paper de les dones en els orígens de la creació artística.

Organitzada com a cloenda del 20è aniversari de la declaració de l’art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, l’exposició presenta dons-cents cinquanta objectes únics de la prehistòria europea, procedents de vint museus i institucions catalanes, de l’estat Espanyol i franceses.

Mereixen una menció especial els fragments originals de pintures rupestres llevantines conservades al MAC (Cova dels Moros, Calapatà, Terol) i al Museu de la Valltorta (Comunitat Valenciana), entre les quals destaca el cèlebre “Arquer de la Valltorta”. També són rellevants els objectes paleolítics procedents de la regió francocantàbrica, com l’espàtula amb forma de peix de la Cueva de El Pendo, del Museo de Prehistoria y Arqueología de Cantabria i les peces més antigues d’art paleolític trobades a Catalunya i fins ara mai exposades, procedents dels jaciments de l’Hort de la Boquera a Margalef de Montsant i de Vimbodí, de catorze mil anys d’antiguitat. Finalment, a la mostra es pot contemplar una rica col·lecció de calcs de pintures rupestres reunits pel MAC des de principis del segle XX.

Visita lliure col·leccions permanents.

La seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona exposa la col·lecció arqueològica més important de Catalunya. Alhora, alberga la direcció i els serveis centrals d’aquest museu nacional.

14 de novembre, de 19:00 a 23:00 h. Aforament limitat, obligatòria reserva prèvia

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Montjuïc
Hora 19:00:00
Durada 19:00 a 23:00 h
Preu Entrada gratuïta