EXPOSICIÓ

LOOP. EVEN OUTER SPACE

12 al 24 de novembre

LOOP Barcelona és una plataforma dedicada a l’estudi i la promoció de la imatge en moviment. Des de 2003, acull anualment un festival de videocreació que es desplega a través d’exposicions, projeccions i performances en diferents espais de la ciutat; una fira comercial amb la participació d’artistes i galeries especialitzades; i un programa de xerrades i trobades professionals entorn del videoart.

Amb el títol EVEN OUTER SPACE, enguany el festival reflexionarà sobre les inquietuds de l’art contemporani al voltant de l’univers i la seva futura colonització. Amb ocasió de la primera col·laboració amb LOOP, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) presenta la videoinstal·lació I First Saw the Light de l’artista Andy Gracie (Londres, 1967), que dialoga amb el conjunt de peces antigues de la col·lecció del museu.

Andy Gracie. You First Saw the Light (2017)

Aquesta instal·lació forma part de la programació del festival de videocreació LOOP Barcelona 2019, dedicat a reflexionar sobre les inquietuds de l’art contemporani al voltant de l’univers i la seva futura colonització. Entre les propostes que conformen el programa, un itinerari lliure constituït per instal·lacions individuals en recintes artístics i institucions dedicades a la divulgació científica.

 

Andy Gracie - Museu d’Arqueologia de Catalunya

Guido van der Werve - Museu Picasso

Julia Llerena - Centre Cívic Vil·la Urània

Agnes Mayer-Brandis - CosmoCaixa

Aleksandra Mir - CCCB

You First Saw the Light (2017) és un estudi d’un fragment d’estel de 50 micres recollit de l’estratosfera per un avió de la NASA. El seu origen és un núvol de pols interestel·lar anterior al Sol. En algun moment es desprengué i finalment quedà atrapat per la gravetat de la Terra. La seva etapa actual en la seva història es veu emmagatzemat en un flascó de vidre a una neta sala d’unes instal·lacions d’investigació científica planetària. En la seva versió original, l’obra es presenta com una videoinstal·lació de quatre canals en la que la forma de l’objecte apareix i desapareix, respirant com un fantasma. Una rèplica de 5 mm tallada en un meteorit gira sota un microscopi de vídeo, evocant imatges de cossos del sistema solar fotografiats per sondes espacials. En la seva versió monocanal, la peça dialoga amb la col·lecció del museu.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc
Hora 10:00:00
Durada 14 al 24 de novembre
Preu Activitat gratuïta inclosa en el preu d'entrada al museu