CINEFÒRUM

Preestrena del capítol 'Ciudades II' de la sèrie documental Ingeniería Romana

Dimarts 12 de febrer a les 19h

Dimarts dia 12 de febrer a les 19 h es projectarà l'episodi "Ciudades II" de la sèrie documental "Ingeniería Romana - El ingenio de Roma al Servicio del Pueblo", en el marc de la col·laboració de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural i el Museu d'Arqueologia de Catalunya amb aquest projecte.

La sèrie documental descriu l'habilitat que van processar la civilització per a assimilar i acceptar el coneixement, vingués del lloc on vingués, per a després perfeccionar-lo. Sis episodis que mostren l'enginyeria i l'astúcia dels enginyers de Roma per a aplicar els coneixements i els recursos a l'aixecament d'obres prodigioses, destinades a comunicar els extensos territoris de l'imperi, dominar les aigües i disposar de ciutats extraordinàries.

"INGENIERÍA·ROMANA" consta de 8 episodis de 55 minuts de durada cadascun. A través d'ells es coneix l'enginyeria romana en relació a les ciutats, els aqüeductes, les carreteres, les estructures, la mineria, els ports ... El jaciment d'Empúries apareix de forma espectacular en aquest nou episodi "Ciudades II" per ajudar a explicar les cases romanes i els sistemes de clavegueram.

El director de la sèrie, José Antonio Muñiz, està convençut que existeix una forma diferent de realització documental. Aquest concepte es transmet amb tota la seva força a "INGENIERÍA·ROMANA" per a demostrar l'efectivitat, elegància i emoció d'aquesta nova forma de fer documental.

"Ingenieria Romana" és una producció de Digivision coproduïda per Structuralia, Gradhermetic i TVE.

Idioma: el passi del documental serà en versió original en castellà.
Horari: de 19 h a 21,00 h

Entrada lliure. Aforament limitat, es recomana confirmació d'assistència a macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya, Passeig de Santa madrona, 39-41. Barcelona
Hora 19:00:00
Durada 2h
Preu Entrada gratuita