PRESENTACIÓ

Roda de premsa - PRESENTACIÓ D’UNA TROBALLA DE L’ART PALEOLÍTIC CATALÀ

14 de desembre a les 14:30 h

Dia: dilluns, 14 de desembre
Hora: 12:30 h
Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya (Passeig de Santa Madrona, 39 Barcelona)

PRESENTACIÓ D’UNA TROBALLA DE L’ART PALEOLÍTIC CATALÀ

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-IMF) presenten la descoberta d’uns gravats d’entre 15.000 i 11.700 anys d’antiguitat. La troballa situa les Coves del Fem, Ulldemolins (Priorat), en el mapa de l’art paleolític català.

Durant l’acte els investigadors mostraran a la premsa la plaqueta original, un model en 3D i un vídeo de context del jaciment de les Coves del fem.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-IMF, Barcelona) presentaran dilluns 14 a les 12: 30 hores una placa de pedra amb gravats de diverses espècies animals, de finals del Paleolític Superior. La placa té una antiguitat d’entre 15.000 i 11.700 anys i ha estat descoberta al jaciment de les Coves del Fem, Ulldemolins (Priorat), Montsant.

El director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya donarà la benvinguda i conduirà l’acte. Ens explicaran els detalls d’aquesta excepcional troballa la Dra. Raquel Piqué (catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona), el Dr. Xavier Terradas (investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques-IMF) i el Dr. Antoni Palomo (conservador de les col·leccions de prehistòria del Museu d’Arqueologia de Catalunya).

Clourà l’acte el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda.

L’acte comptarà amb l’assistència de la Sra. Maria Teresa Miró, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, el Dr. Armand Sànchez, vicerector de recerca de la UAB, el Dr. Lluis Calvo, delegat a Catalunya del Consell Superior d’Investigacions Científiques i l’il·lustríssim senyor Sergi Méndez l’alcalde d’Ulldemolins.

Durant la presentació es projectarà la imatge de la plaqueta en 3D creada per l’equip de la UAB, es visualitzarà el vídeo de context del jaciment on s’ha fet la troballa, creat per l’estudi Orobitg. En finalitzar la presentació s’instal·larà la plaqueta a l’exposició Art Primer. Artistes de la Prehistòria, on restarà fins a finalitzar l’exposició.

Material audiovisual:

https://bit.ly/2WeJUpW

Vídeo sobre el projecte de recerca a Coves del Fem

Crèdits: Museu d’Arqueologia de Catalunya

Més informació:

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya
Hora 12:30:00
Durada 1 h
Preu Presentació a mitjans
NOTA DE PREMSA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Nota de premsa 147,832 kB

Imatges de la Roda de premsa

Presentació plaqueta gravats-Ulldemolins

Roda de premsa a l'exposició Art primer Artistes de la Prehistòria


Coves del Fem

Coves del Fem