Dilluns 13 de juny
El segle XXI mostra un potencial i una immediatesa, abans inimaginable, pel que fa a la capacitat de transmissió i expansió del coneixement. En un món cada vegada més globalitzat, aquest escenari demana als museus crear eines de difusió més actives, creatives i col·laboratives, on l’arqueologia expliqui, qüestioni, sorprengui i emocioni.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa han liderat el projecte de conceptualització d’una base de dades adreçada a la difusió digital dels objectes més rellevants de les col·leccions arqueològiques catalanes: TANIT. Col.lecció nacional d’arqueologia. Un projecte per a compartir en línia el patrimoni arqueològic de Catalunya.
La base inclou 752 objectes d’onze equipaments museístics i presenta 1.215 imatges i 104 models 3D dels 11 equipaments que integren l’Arqueoxarxa.
La presentació de TANIT. Col.lecions Nacionals d’Arqueologia, tindrà lloc el dilluns 13 de juny de 2022 al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, a les 17:45 hores.
Programa
17:45 h Presentació del director del MAC, Jusèp Boya
18:00 h Conferència del Marc Hernández: “Set claus per donar un impuls definitiu a la cultura digital"
La cultura digital porta implícites unes expectatives de la ciutadania que cal atendre i unes transformacions que cal emprendre per continuar sent rellevants i continuar connectats amb la ciutadania en la societat de la informació i el coneixement. En aquesta xerrada veurem quines barreres cal superar i què cal tenir present a l'hora de plantejar una estratègia digital exitosa.
Fundador i director de l'empresa d'estratègia i patrimoni cultural digital "La Tempesta: Ciutat, cultura i tecnologia (https://latempesta.cc/ca.html), guanyadors d'un Lovie Award (Millor projecte web cultural 2020 a Europa), escollits per al programa MediaFutures de talent digital a Europa i partners al projectes europeu de recerca en cultura i de patrimoni cultural digital So-Close. Treballa per afavorir la transformació digital de les organitzacions intensives en patrimoni cultural i coneixement (GLAMs, universitats, administracions, empreses, centres d'interpretació,...).
19:00 h. Presentació projecte TANIT: Jusèp Boya, director del MAC; Anna M. Garrido i Elisa Hernández, conservadores del MAC, i Sònia Hernández, directora general del patrimoni cultural.
19:30 h. Finalització acte.
Activitat gratuïta. Aforament limitat, confirmeu la vostra assistència a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 934232149
On | Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa madrona, 39-41. Montjuïc |
Hora | 17:45:00 |
Durada | 1:30 h |
Preu |