ACTIVITAT DE LLEURE

Un museu 1000 històries

22 i 29 de gener

Tallers d'antropologia física i forense a càrrec de la Dra. Núria Armentano 

Vols conèixer el treball que realitza un antropòleg al laboratori? T'imagines com són les restes esquelètiques humanes? T'agradaria saber quina informació aporten en una recerca o investigació científica? Doncs vine al laboratori de paleopatologia del Museu d'Arqueologia! 

En aquest taller coneixeràs les tasques que desenvolupa l'antropòleg físic amb la troballa de restes antropològiques, podràs manipular material per tal d'ampliar els coneixements d’osteologia humana i descobrir la metodologia usada en la determinació dels diagnòstics d'edat, sexe i patologia.

CSI óssos, restes inhumades: 22 gener

Hora: 11-13 | Preu: 6€ (inclou l’entrada al museu). Activitat per a públic adult. Aforament limitat. Es imprescindible fer la reserva prèvia al tel. 93 423 21 49 | macvisites.acdpc@gencat.cat

Restaura’m

Cada any es restauren als laboratoris de conservació-restauració centenars d'objectes arqueològics amb un objectiu comú: frenar el procés de deteriorament i evitar la destrucció i la pèrdua gradual del nostre patrimoni.

Moltes d'aquestes peces arriben als laboratoris tan transformades pel pas del temps que resulta difícil poder-les interpretar correctament. Per poder-les estudiar o, fins i tot, per exposar-les per al gaudi del públic, cal dur a terme una intervenció acurada, dissenyada específicament per cada peça.

En aquest taller veuràs el dia a dia del taller de restauració i experimentaràs com canvia un objecte sota les teves mans.

29 gener. Hora: 11-13 | Preu: 6€ (inclou l’entrada al museu). Activitat per a públic adult. Aforament limitat. Es imprescindible fer la reserva prèvia al tel. 93 423 21 49 |macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41 Montjuïc
Hora 11:00:00
Durada 1.30 h.
Preu 6€ (inclou l’entrada al museu)