ACTIVITAT NOCTURNA

Vespres al MAC

Dissabtes 18 de setembre i 9 d'octubre

Paleoantropologia del món iber, el repte de les restes incinerades

Caps tallats, infants enterrats sota les cases, urnes funeràries envoltades d’armes. El ritual que acompanyava la mort no és únic en el món iber. Però què ens diuen aquesta varietat de restes sobre aquesta societat? L’antropologia física s’encarrega d’investigar les restes humanes i de donar-nos les respostes a les incògnites.

En aquesta activitat ens endinsem en el laboratori d’antropologia del museu per conèixer les tipologies d’enterrament iberes i descobrir la metodologia usada en l’obtenció de dades a partir de les restes humanes.

Horari: 18 de setembre de 18,30 a 20,30 h. 6€ inclou l'entrada al museu (l'activitat inclou una visita guiada per l'exposició l'Enigma Iber, si es desitja visitar la resta del museu cal fer-ho abans del tancament a les 19 h)

És imprescindible fer la reserva prèvia al tel. 93 423 21 49 | macvisites.acdpc@gencat.cat

Bevien vi i cervesa els ibers? 

En els darrers anys l’arqueologia està donant resposta a aquest enigma. La identificació de fragments de ceps i de granes de raïm, carbonitzats o mineralitzats; d’eines associades al seu conreu i vasos per a la seva conservació; de plats de premsa de pedra o rupestres, ens acosten a una realitat ja indiscutible: els ibers produïen, i bevien vi i cervesa.

La Facultat d’Enologia de la URV investiga com era el vi que bevien els ibers, fa uns 3.000 anys. Al celler experimental de Mas dels Frares, que la universitat tarragonina té a Constantí, professors i estudiants produeixen el vi tal com ho feien els ibers amb la voluntat d'estudiar-ne les característiques i com es conservava en l’antiguitat.

El resultat? El tastarem després de la xerrada.

Horari: 9 d'octubre de 19 a 21 h. Activitat gratuïta (l'activitat inclou una visita guiada per l'exposició l'Enigma Iber, si es desitja visitar la resta del museu cal fer-ho abans del tancament a les 19 h)

És imprescindible fer la reserva prèvia al tel. 93 423 21 49 | o per correu a macvisites.acdpc@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya, Passeig de Santa Madrona, 39-41. Monttjuïc
Hora 18:30:00
Durada 18,30 a 21,30 i 19 a 21 h
Preu A consultar