NOVETATS MAC BARCELONA

El Museu d’Arqueologia de Catalunya, enfila la recta del darrer quadrimestre de l’any, amb un munt d’activitats, diverses: difusió científica en arqueologia, temes lúdics, activitats pedagògiques, etc.

El setembre començarà amb dos plats forts: L’esplendor dels castells medievals catalans, que és una producció del museu que s’ha portat al Museu del Jade, de San José de Costa Rica, i la sessió d’arqueologia medieval de la 24a trobada a Barcelona de la European Association of Archaeologist. La inauguració de l’exposició també comptarà  amb alguna sorpresa que descobrireu en el programa específic, que estarà protagonitzada pel grup de recreació històrica, Alma Cubrae.

El museu organitzarà excursions a Menorca, arran de l’exposició de l’Arquitectura talaiòtica a la Prehistòria, que els nostres visitants van poder veure a la primavera, i una visita al jaciment iber de Font de la Canya a Avinyonet del Penedés i el de Darró a Vilanova i la Geltrú, dins la ruta dels cessetans. El mateix dia que aquesta excursió celebrarem el 18è cap Cap de setmana ibèric, en el marc de la Ruta dels Ibers.

D’entre les activitats tornarà a emergir el El Ressorgiment dels Antics, amb jocs de taula, de rol, en diferents dies de setembre i octubre.

El museu commemorarà diferents efemèrides o esdeveniments, com les Jornades Europees de Patrimoni, l’Open House Barcelona, el Big Draw, Barcelona Dibuixa, la diada de Tots Sants amb una interessant proposta de la Núria Roselló, la celebració dels 20 anys de la declaració de patrimoni mundial de l’art rupestre, amb la celebració d’un seminari sobre neolitització i art rupestre i la nova museografia de les pintures llevantines de Calapatà.

També trobareu un bon ventall de conferències, entre elles  les organitzades per l’EPOMA, activitats per mostrar al ciutadà el taller de restauració del MAC i un interessant seminari que reflexionarà sobre el tema de conflicte i arqueologia. També hi haurà l’entrega de premis del 15è memorial Barberà de la Societat Catalana d’Arqueologia.

I un munt de tallers i activitats familiars.

Esperem que aquesta oferta us engresqui, us diverteixi i us formi.

Molt bona tardor i hivern 2018.

Més informació i reserves a macvisites.acdpc@gencat.cat | 934232149


Twitter
Facebook