Príap
Les representacions de Príap, déu rústic de la fertilitat, la natura i la sexualitat, destaquen pel seu gran penis, alhora que sol dur un cistell de fruites (representatiu de la fertilitat de la terra).

Aquests atributs ens poden portar a preguntar-nos diferents temes:

Els símbols relacionats amb els genitals sempre han tingut connotacions sexuals?

Les imatges fàl·liques, o les relacionades amb vagines com els triangles invertits, o els pits… han sigut particularment representatives d’algun concepte relacionat, com el sexe, la fecunditat humana, o la fertilitat de la terra?

De fet, avui s’accepta que les representacions d’òrgans sexuals o contextos que avui ens semblen sexuals, com la nuesa, no tenien perquè ser-ho en altres moments o en altres cultures, podent tenir més aviat connotacions còmiques, religioses, polítiques, d’estatus, d’edat, o apotropaiques (protectores del mal).

Per exemple, els grans penis recurrents en mosaics, joies i objectes quotidians de la llar romana, com els “tintinnabula”, utilitzaven l’efecte còmic de la gran mida per protegir-se del mal d'ull. D’altra banda, representacions sexuals com ara petites pintures de parelles tenint sexe probablement indicaven la riquesa, gust i la sofisticació dels seus propietaris, sense més connotació sexual. 

Avui, en canvi, les representacions dels penis solen portar a la idea de la “potència sexual”, força, virilitat, masculinitat…

Què és, de fet, la masculinitat? Com s'ha construït, interpretat, interrelacionat… al llarg del temps i en diferents cultures?