PRESENTACIÓ

Prehistòria de dones

23 de març

Quin paper van tenir les dones  a la Prehistòria? De veritat eren elles les que es quedaven cuidant la prole? Com eren realment la maternitat i l’educació dels fills? En quin moment les dones van començar a perdre poder? 
 
Al relat que s'ha construït de les societats prehistòriques, les dones han ocupat un lloc secundari que la ciència no s'ha preocupat per entendre i explicar en profunditat fins ara, quan el feminisme reivindica el paper fonamental de les dones a la història. Aquest assaig apassionant ens descobreix també com l'inici de l'arqueologia al segle XIX com a disciplina científica va marcar la visió que es tenia de les dones i com aquesta va servir per justificar les desigualtats. Un llibre que tracta de trencar mites ens fa reflexionar sobre l'origen de la desigualtat i destapa la contribució essencial de les nostres avantpassades més llunyanes. 

«AQUEST LLIBRE NO PARLA DE DONES A LA PREHISTÒRIA, AQUEST ÉS UN LLIBRE SOBRE LES DONES D'AVUI I COM LA HISTÒRIA ENS HA SITUAT EN LLOCS SECUNDARIS.» 

l'autora del llibre és Marga Sánchez Romero (Madrid, 1971), catedràtica de Prehistòria, divulgadora i vicerectora d'Igualtat, Inclusió i Sostenibilitat a la Universitat de Granada. El seu principal interès com a investigadora és reivindicar la importància del paper de les dones i la infància a les societats prehistòriques. Amb altres companyes, va crear el projecte Pastwomen, que té com a objectiu dotar de visibilitat les línies de recerca en arqueologia i història vinculades a l'estudi de la cultura material de les dones. Actualment és col·laboradora habitual a «El condensador de fluzo», emès a La 2 de RTVE. És premi Carmen de Burgos a la divulgació feminista de la Universitat de Màlaga i premi Granada, Ciutat de la Ciència i la Innovació, a la categoria Dones en la ciència. 
 
Twitter: @arqueoinquieta 
Facebook: @Marga Sánchez Romero 
Instagram: @marga_sanchez_romero 

Activitat gratuïta, aforament limitat.

Informació i reserves a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 93 423 21 49.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Museu d'Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Montjuïc, Barcelona
Hora 19:00:00
Durada 1h
Preu Activitat gratuïta, no inclou l'entrada al museu