Estàtua romana femenina
Està considerada l'escultura de major qualitat recuperada avui dia a la Colonia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino, l'actual Barcelona.

Com és?

Es tracta d'una escultura femenina que vesteix una fina túnica molt adherida al cos que arriba als turmells i facilita veure les seves formes i detalls, com és el cas del seu pit esquerre. Sobre les espatlles, rodejant el coll i passant sota l'aixella esquerra, penja també un mantell que porta enrotllat en aquest mateix braç. Porta sandàlies que es subjecten al peu entre el dit gros i l'índex, punt que es reforça amb un aplic de forma trapezoïdal del que surten dues tires de material. En aquest punt podem observar que sota la fina túnica s'identifica una altra peça de roba que cau sobre els peus, encara que no es transparenta en cap lloc més.

Veure el vídeo en youtube >

D’on ve?

Va ser trobada a la cimentació de la casa núm. 5 del carrer Paradís de Barcelona, al ser reaprofitada com element constructiu. Segurament fou en aquest moment quan va ser retallada i va perdre els seus atributs identificatius i quan es produïren també els cops de mall que s'observen a la panxa.

De quan és? 

Les darreres investigacions interpreten aquesta escultura femenina del carrer del Paradís com un element que formaria part d'un conjunt escultòric més ampli dedicat al culte imperial d’època julioclàudia (14-68 dC -segle I dC-) exposat al fòrum de la colònia de Barcino que encara conserva en l’actualitat dempeus les restes d'un temple. 

Veure més imatges en Flickr >

Arxius de descàrrega

Estàtua del carrer Paradís

La joia 2015

Ubicació en el museu

Fitxa tècnica de la peça

Núm. Inv.: MAC-BCN-7543

Nom: estàtua romana femenina

Matèria: marbre de gra fi (Pentèlic)

Període: alt imperi romà. Dinastia Júlio-Clàudia

Cronologia: 14-68 dC (Segle I dC)

Jaciment: Barcelona. Carrer Paradís, cimentació de la casa núm. 5

Procedència: Barcelona (Barcelonès, Barcelona)

Mesures: 1.67 m X 0.63 m X 0.43 m

Peces relacionades