PAQUET DIDÀCTIC

Programa Educatiu MAC Barcelona

Curs 2022-2023

Esta preparada la nova OFERTA EDUCATIVA 2022-2023. Consulta les NOVES activitats!!!

El curs 2022-2023 al Museu d'Arqueologia de Catalunya a Barcelona, es reprenen la dinàmica de visites, activitats i tallers sense cap restricció relacionada amb la Covid-19.

A l'Arqueolab01 exterior, es desenvolupen activitats d'excavació. S'ha renovat totalment la capa de terra i s'han incorporat nous elements d'estudi. És una de les activitats més sol·licitades, adaptada a grups des de cicle inicial fins a batxillerat, ja que permet experimentar de primera ma la tasca arqueològica. Podem adaptar l'espai experimental als continguts que es treballin a l'aula: prehistòria, roma, ibers ,. ... Si és aquesta l'activitat que més s'adapta a les vostres necessitats feu la reserva amb temps.

Si voleu treballar amb recursos arqueològics directament al vostre centre us recomanem l'Arqueolab viatger. En format de maleta didàctica disposem de recursos per treballar als centres educatius aspectes relacionats amb la prehistòria i la cultura ibera: us proposem desvetllar quatre dels seus enigmes: Tots iguals davant la mort?, Quin és l'origen dels ibers?, Què parlaven els ibers? i Podem refer el camí d'Annibal? El MAC facilitarà la cessió de les maletes amb acompanyament d'educadors o educadores, o sense.

L'Arqueolab en línia es posarà en marxa amb una sèrie de recursos audiovisuals per visualitzar com era la vida a la prehistòria: el foc, la creació d'eines lítiques, l'elaboració de ceràmica... tot perseguint l'esperit de fidelitat amb què treballa l'arqueologia experimental.
L'any 2022 destaquem la programació de l'exposició temporal Naufragis. Història submergida on ens interrogarem sobre el passat que es conserva sota la Mediterrània. Podeu programa una visita dinamitzada per descobrir els tresors que s'hi amaguen. Si treballeu aquesta línia temàtic de rescat de patrimoni arqueològic subaquàtic, estigueu alerta a les novetats que us farem arribar els porpres mesos.

Durant el curs 2022-2023 està previst realitzar obres de millora que afectaran a diversos espais del museu. Fins a aquest moment programem totes les reserves que ens arriben sense restriccions.

El MAC convida al personal docent i els centres educatius a col·laborar amb el Museu a través de les propostes Aprenentatge Servei i el projecte Gresol que posem al vostre abast. Es manté la gratuïtat de les activitats per als centres educatius de màxima complexitat, gràcies al programa Argonautes, amb el suport de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Consell de Coordinació Pedagògica. Us recomanem que sol·liciteu les activitats gratuïtes abans que s'exhaureixin les places.
Com a novetat del curs 2022-2023 disposem de la línia d'activitats incloses en el programa Apropa Cultura: https://www.apropacultura.org/ . Apropa Cultura és un programa socioeducatiu dels equipaments culturals adreçats a persones en situació de vulnerabilitat.

Podeu consultar l'oferta educativa i les novetats 2022-2023 al web www.macbarcelona.cat i us convidem a fer ús dels nostres espais patrimonials.


DESCARREGA L'OFERTA EDUCATIVA
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Oferta educativa 2022-23 679,885 kB
Twitter
Facebook