PAQUET DIDÀCTIC

Programa Educatiu MAC Barcelona

Curs 2021-2022

El curs 2021-2022 al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, sensible a la incertesa que provoca l’evolució de la COVID-19, s’inicia amb l’adopció de les mesures necessàries per garantir que les activitats siguin segures i saludables. S’han pres les mesures descrites pel PROCICAT amb relació als museus, s’ha definit un protocol per a la neteja dels materials dels tallers i es tindrà cura de les reserves de grups per evitar que coincideixin en els mateixos espais.

L’Arqueolab presentarà tres novetats. A l’exterior, a l’Arqueolab01, on es desenvolupen activitats d’excavació, s’ha renovat totalment la capa de terra i s’han incorporat nous elements d’estudi. L’Arqueolab viatger permetrà als centres educatius disposar de la maleta didàctica de la prehistòria, una vegada renovada. En relació amb l’exposició temporal l’Enigma iber, us proposem desvetllar quatre dels seus enigmes: Tots iguals davant la mort?, Quin és l’origen dels ibers?, Què parlaven els ibers? i Podem refer el camí d’Annibal? El MAC facilitarà la cessió de les maletes amb acompanyament d’educadors o educadores, i sense, i desenvolupar les activitats al MAC amb una visita per l’exposició. 

L’Arqueolab en línia es posarà en marxa amb una sèrie de recursos per visualitzar com era la vida a la prehistòria: el foc, la creació d’eines lítiques, l’elaboració de ceràmica... tot perseguint l’esperit de fidelitat amb què treballa l’arqueologia experimental. El MAC convida el personal docent i els centres educatius a col·laborar amb el Museu a través de la proposta Aprenentatge Servei que posem al vostre abast.

L’any 2021 destaquem la programació de l’exposició temporal l’Enigma iber amb activitats educatives associades, com el taller Els colors ibers, programat especialment. L’any 2022 l’exposició central serà Naufragis, on ens submergirem en els fons marins i ens interrogarem sobre el passat que es conserva sota la Mediterrània. S’ha revisat i actualitzat l’activitat Grècia i Roma a Catalunya, amb noves propostes i continguts. Us convenim a descobrir les dues grans civilitzacions que es van establir a Catalunya durant l’antiguitat. 

Es manté la gratuïtat de les activitats per als centres educatius de màxima complexitat, gràcies al programa Argonautes, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Consell de Coordinació Pedagògica. Us recomanem que sol·liciteu les activitats gratuïtes abans que s’exhaureixin les places. 

Podeu consultar l’oferta educativa i les novetats 2021-2022 al web www.macbarcelona.cat i us convidem a fer ús dels nostres espais patrimonials.


DESCARREGA L'OFERTA EDUCATIVA
Twitter
Facebook