EXPOSICIONS

NAUFRAGIS. Història submergida

Fins al 24 de novembre

BOOK NOW!

Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les generacions futures.

L’exposició Naufragis. Història submergida vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció del mateix que, des  del 1992, realitza el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), a l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació. La mostra pretén a més ampliar el coneixement públic que es té de l’arqueologia subaquàtica, retre un homenatge als homes i dones que l’han impulsat i l’impulsen, tan a Catalunya com arreu del món.

Una exposició per veure... i viure!

L’exposició, a l’abast de tots els públics, s’estructura en quatre grans àmbits: “exploradors del mar”, “de vaixells i mariners”, “excavant sota l’aigua” i “un patrimoni a protegir”. En ells s’exposa  una acurada selecció de més de dos cents objectes procedents de les excavacions realitzades pel CASC durant els últims 30 anys i de diversos museus i col·leccions d’arreu del país, alguns d’ells mai mostrats al gran públic. L’escenografia de la mostra, que ocupa 1000 m2, evoca un fons marí. Diversos elements audiovisuals, alguns de gran format, ritmen i reforcen la vocació immersiva del muntatge. Vine i escolta les històries que s’amaguen al fons del mar! Aprèn com treballen els professionals que es dediquen a l’arqueologia subaquàtica!

Comissariada per: Rut Geli, Xavier Nieto i Gustau Vivar

Cabussat en la història!


PER SABER-NE MÉS ...
Twitter
Facebook